توسعه به مثابه بازی زبانی (با رویکردی بر توسعه ژاپنی)
محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 10، شماره: 36
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 223
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOSSI-10-36_001
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1401
چکیده مقاله:
توسعه، امری زبانی، کنش (های) معطوف به توسعه نیز نوعی بازی زبانی با صوری متکثر است. زبان، جوهره فرهنگ و "زبانمادری" جوهره انسانیت (انسان بودن) انسان است. با چنین پتانسیلی که مطالعات تجربی دیرینهشناختی، انسانشناسی زیستی، زبانشناسی و جامعهشناسی مویدی برآن است؛ هر امر انسانی، با بنیادی زبانی، امری زبانی است. خارج از زبان، برای انسان، حیاتی انسانی قابل تصور نیست. این نوشتار، از منظر جامعهشناسی پستمدرن و با تاسی از هایدگر، که گفت: "زبان، خانه هستی است"؛ زبان را خانه توسعه، زبان مادری را روح و جان آن میداند. توسعه و توسعه نیافتگی ذاتی زبانی خاص نیست. هر زبانی، شکلی از بازی (های) توسعه را بالقوه در نهاد خود دارد که؛ فعلیتیابی آن رهین شیوه و نحوه بودنی است که فرهنگ (بازیهای درون زبانی، میان زبانی) خانه هستی بخش آن خواهد بود. این نحوه بودن، الزاما غربی و مدرن نبوده؛ و توسعه نیز، الزاما مدرنیزاسیون نیست. دراین میان امنیت و آزادی نهادینه شده، ضرورتی ساختاری است؛ که توسعه نیز سرانجام پیشامد بازیگری"تصادف" خواهد بود. با این چارچوب و عناصر نظریکلیاتی از توسعه ژاپن در "زبانخانه ژاپنی" (شیوه بودن انسان ژاپنی)، بررسی شده؛ با استناداتی به ویژگیهای معرفتی زبان و سیاق زیست ژاپنی و نیز با یافتههائی از بازیهای زبانی دو شرکت پیشرو توسعه ژاپنی(سونی و هوندا)؛ به عناصری مقدماتی ولی بس مهم، از بازیهای درون و میان زبانی دخیل در هویت توسعه ژاپنی به مثابه گفتمان بدیعی از "بهبودیافتگی" رسیده است. در فرآیند پژوهش، همخوانی یافتههائی از مولفههای زبانی توسعه به سیاق ژاپنی، با مولفههای زبانی پستمدرنیته، و نظریه ماکس وبر حدس زده شد؛ که در تستی مقدماتی، به نتایجی مثبت انجامید. به استناد روایتهائی خرد از توسعه، در بخشی از شرکتهای ژاپنی، پژوهش حاضر به طرحی درآمدوار از بازیهای زبانی توسعه ژاپنی، همچون سبک و سیاقی بدیع در امر توسعه رسید؛ طراحی و اجرای حلقههای دیگری از پژوهش دراین حوزه، تصویری واقع نماتر از بازیهای زبانی توسعه ژاپنی را بازتاب خواهد داد.
کلیدواژه ها:
بازی های زبانی توسعه ، بازارهای زبانی ، امنیت ، تصادف ، " ، زبانخانه ژاپنی" ، ، " ، زبانخانه مادری" ، ، روایت (کلان / خرد) ، جامعه شناسی پست مدرن ، طراحی زایشی ، شگرف یابی
نویسندگان
ایوب یوسف پور نظامی
عضو هیات علمی واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه- ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :