ساخت برنامه داربست سازی انگیزشی بر اساس الگوی نقشه نگاری مداخله و اثربخشی آن بر جهت گیری های هدفی و ارزیابی های شناختی والدین

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152

فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAPSY-16-3_001

تاریخ نمایه سازی: 29 آذر 1401

چکیده مقاله:

 هدف: پژوهش حاضر با هدف ساخت برنامه داربست سازی انگیزشی و تعیین اثربخشی آن بر جهت گیری های هدفی و ارزیابی های شناختیوالدین انجام شد. روش: پس از طراحی برنامه آموزشی داربست سازی انگیزشی بر اساس نقشه نگاری مداخله، به منظور بررسی اثربخشی آن از پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون همراه با پیگیری و گروه گواه استفاده شد. جامعه آماری شامل تمامی والدین ­دانش آموزان پایه هشتم منطقه ۴ آموزش و پرورش شهر تهران و نمونه آماری نیز شامل ۳۰ مادر دارای فرزند کلاس هفتم و هشتم بودند که به کمک روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پس از واگذاری در گروه های آزمایشی به مقیاس ارزیابی شناختی استرس وابزار جهت­ گیری هدفی والدینپاسخ دادند. برنامه داربست سازی انگیزشی در ده جلسه دو ساعته به صورت هفتگی و از طریق اپلیکیشن واتساپ برای گروه آزمایش اجرا شد. یافته­ ها: نتایج روش آماری تحلیل واریانس مختلط ساده نشان داد که این برنامه با ۰۵/۰P<، در افزایش جهت گیری هدفی تسلطی (۲۰/۴ =F) و ارزیابی چالشی (۴۰/۴ =F) و ارزیابی از منابع (۳۱/۶ = F) و در کاهش جهت گیری عملکردی (۹۷/۳ =F) و ارزیابی شناختی تهدیدنگر (۸۸/۳ =F) موثر بود. نتیجه­ گیری: در مجموع، نتایج با تاکید بر مشخصه های کارکردی برنامه داربست سازی برای تغییر در وضعیت انگیزشی والدین نشان داد که اصطلاح شناسی انگیزشی معرف نیمرخ انگیزشی والدین با سازه های انگیزشی ناظر بر جهت گیری انگیزشی دانش آموزان مشابه بود. بنابراین، جهت گیری انگیزشی والدین به عنوان یکی از تعیین کننده ترین عناصر بافتاری موثر بر نیمرخ انگیزشی دانش آموزان محسوب می شود.  

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه رشیدی پور

دانشگاه شهید بهشتی

امید شکری

دانشگاه شهید بهشتی

جلیل فتح آبادی

دانشگاه شهید بهشتی

حسین پورشهریار

دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Álvarez, M., Byrne, S., & Rodrigo, M. J. (۲۰۲۱). Social ...
  • Beach, K. D., Washburn, E. K., Gesel, S. A., & ...
  • Boonk, L., Gijselaers, H. J., Ritzen, H., & Brand-Gruwel, S. ...
  • Gonzalez, C., Morawska, A., & Haslam, D. M. (۲۰۲۱). A ...
  • Häfner, I., Flunger, B., Dicke, A. L., Gaspard, H., Brisson, ...
  • Kim, Y., Mok, S. Y., & Seidel, T. (۲۰۲۰). Parental ...
  • Muller, C. (۲۰۱۸). Parent involvement and academic achievement: An analysis ...
  • Ogg, J., & Anthony, C. J. (۲۰۲۰). Process and context: ...
  • Ryan, R. M., Ryan, W. S., Di Domenico, S. I., ...
  • Sethi, J., & Scales, P. C. (۲۰۲۰). Developmental relationships and ...
  • Wigfield, A., & Eccles, J. S. (۲۰۲۰). ۳۵ Years of ...
  • نمایش کامل مراجع