پیش بینی تنش های پسماند جوشی در اتصال سر به سر دو لوله ی فولادی به روش المان محدود با درنظر گرفتن تغییرات فازی در حین جوشکاری
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 870
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMES04_444
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
چکیده مقاله:
در این تحقیق تأثیر تغییرات فازی حالت جامد که در حین فرایند جوشکاری دو لوله ی فولادی رخ میدهند، روی تنش های پسماند مورد بررسی قرار گرفته است. برای این کار یک تحلیل حرارتی- مکانیکی- متالوژیکی به روش المان محدود و با استفاده از نرمافزار ABAQUS انجام گرفته و زیربرنامههای لازم جهت مدلسازی منبع حرارتی متحرک و انتقال حرارت در حین جوشکاری به زبان FORTRAN نوشته شده است. از آنجا که دگرگونی آستنیت (با شبکه ی fcc) به ماتنزیت (با شبکه ی bct ) بیشترین تاثیر را بر میزان و نحوهی توزیع تنشهای پسماند دارد؛ لذا در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است. این دگرگونی باعث افزایشحجم کریستالهای فولاد و ایجاد تنشهای فشاری میشود. بر اساس ماکزیمم دمای نقاط واقع در منطقهی مذاب (FZ) و منطقه ی متأثر از حرارت (HAZ) و نیز مدت زمان سرد شدن از دمای 800 درجه تا 500 درجهی سانتیگراد و استفاده از نمودارهای مربوطه، درصد مارتنزیت تشکیل شده در این مناطق اندازهگیری گردیده است. همچنین در این تحقیق اثر میزان درصد کربن در فولاد و نیز تأثیر اندازهی دانههای آستنیت در مقدار مارتنزیت تشکیل شده و تأثیر آن بر تنشهای پسماند مورد بررسی قرار گرفته است. برای انجام آزمایشهای تجربی از روش پراش اشعه ی X استفاده شده است. نتایج به دست آمده از روش المان محدود، مطابقت بسیار خوبی با نتایج به دست آمده از آزمایشهای تجربی نشان میدهد. براساس نتایج به دست آمده هرچه درصد کربن فولاد بیشتر و اندازهی دانه های آن بزرگتر باشد، درصد مارتنزیت تشکیل شده در نواحی HAZ و FZ بیشتر بوده وتنش های فشاری بیشتری ایجاد خواهد شد که این نیز به نوبهی خود باعث خنثی شدن تنشهای پسماند کششی ودر نتیجه کاهش تنشهای پسماند میگردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر مصطفی پور اصل
استادیار گروه ساخت وتولید دانشگاه تبریز
علی ابراهیم پور اسنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :