شناسایی ویژگی های تاکسونومی های موجود و ارائه الگویی مناسب برای استفاده در ایران
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 297
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SLIS-12-1_006
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1401
چکیده مقاله:
هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی ویژگی های تاکسونومی و ارائه الگویی پیشنهادی برای استفاده در ایران است.روش شناسی: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های پیمایشی با استفاده از تکنیک دلفی بود. پس از مطالعه و مرور متون، ویژگیهای تاکسونومی استخراج شده و پرسشنامه ای بر مبنای آنها طراحی گردید. جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان کتابداری و اطلاع رسانی بوده که از طریق نمونهگیری هدف مند انتخاب شدهاند. پژوهش در دو مرحله انجام گرفت؛ ابتدا ویژگی های تاکسونومی از برخی پایگاه ها و منابع اطلاعاتی استخراج شد و در مرحله دوم نظرسنجی از متخصصان رشته کتابداری و اطلاع رسانی در مورد تاکسونومی انجام گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که اکثر ویژگیهای پیشنهادی تاکسونومی دارای خصیصه چندگانه و ترکیبی هستند. اشکال متفاوت تاکسونومی دارای کاربردهای متفاوتی هستند و از اشکال مختلف آن میتوان در شرایط ویژه ای بر اساس عام یا خاص بودن تاکسونومی استفاده کرد.نتیجه گیری: نتایج حاصل از پژوهش، افزون بر شناسایی ویژگی های تاکسونومی، الگوی پیشنهادی برای ایجاد تاکسونومی در ایران است که شامل پنج مرحله برنامه ریزی، شناسایی مفاهیم درون تاکسونومی، طرحریزی تاکسونومی، بازبینی و مدیریت و نگهداری با مراحل فرعی هر مرحله برای تاکسونومی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن حاجی زین العابدینی
Assistant Professor. Information Science & Knowledge Dep. Education and Psychology School. Shahid Beheshti University. Velenjak. Tehran. I.R.Iran
علی جلالی دیزجی
Faculty member, Department of Knowledge and Information Science, Allameh Tabatabaei University, Tehran, Iran
فرزانه دواشی
MA in Knowledge and Information Science, Allameh Tabatabaei University, Tehran, Iran
مهدی رحمانی
Ph.D. in Knowledge and Information Science, Tehran University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :