تحلیل انرژی و اگزرژی یک سیستم ترکیبی جدید تولید توان و آب شیرین، با ترکیب چرخه فوق بحرانی تراکممجدد دیاکسید کربن و چرخه نمکزدایی رطوبتزنی-رطوبتزدایی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 250
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TUMECHJ-52-4_003
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1401
چکیده مقاله:
سیستم تولید چندگانه، یکی از راهحلهای افزایش بهرهوری از منابع موجود انرژی گرمایی میباشد. در این مقاله یک سیستم ترکیبی جدید برای تولید همزمان توان و آب شیرین با استفاده از منبع گرمایی دما ثابت مانند رآکتور هستهای معرفی شده است. این سیستم ترکیبی متشکل از چرخه فوق بحرانی تراکممجدد دیاکسید کربن برای تولید توان و چرخه نمکزدایی رطوبتزنی-رطوبتزدایی جهت تولید آب شیرین با استفاده از گرمای اتلافی چرخه اول میباشد. به منظور شبیهسازی سیستم ترکیبی، کدی در نرمافزار EES نوشته شده و نتایج شبیهسازی برای هر یک از چرخهها اعنبارسنجی شده است. سپس در جهت بررسی انرژی و اگزرژی سیستم ترکیبی با در نظر گرفتن دمای ۷۵۵ درجه سلسیوس و نرخ گرمایی ۱ مگاوات برای منبع گرمایی، تاثیر پارامترهای متغیر اصلی شامل نسبت فشار (Pr)، کسر جرمی (x)، دمای آب ورودی به قسمت رطوبتزنی و نسبت دبی جرمی آب به هوای چرخه نمکزدایی )، بر عملکرد سیستم ترکیبی مورد بررسی قرار گرفته است. و نتایج نشان میدهد که در حالت عملکرد بهینه، بازده اگزرژی کل سیستم از مقدار معمول ۶۵% به ۷۳% افزایش داشته و بازده اگزرژی پیشخنککن به عنوان عامل اصلی اتلاف اگزرژی در چرخه فوق بحرانی تراکممجدد دیاکسید کربن، از زیر ۵۰% به حدود ۹۹% افزایش یافته است.
کلیدواژه ها:
چرخه فوق بحرانی تراکممجدد دیاکسید کربن ، آب شیرینکن HDH ، تحلیل ترمودینامیکی ، تحلیل اگزرژی ، اتلاف اگزرژی
نویسندگان
امیر مهرانپور
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
هادی غائبی
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مصطفی رحیمی
استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :