بررسی خواص فوتوولتائیک لایه جاذب CZTS و لایه بافر In۲S۳ بر روی کاشی سرامیکیبرای کاربرد در کاشی خورشیدی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره سرامیک ایران و سومین کنفرانس بین المللی سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC13_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز کرباسی

دکترا، مهندسی مواد پیشرفته، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

سعید باغشاهی

دانشیار، مهندسی مواد، دانشگاه بین المللی قزوین

نسترن ریاحی نوری

استادیار، مهندسی مواد، پژوهشگاه نیرو

محمدحسین فردوسی

دکترا، مهندسی مواد پیشرفته، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

بررسی تکنولوژی سنتز و رشد پوششهای لایه جاذب بر رویزیرلایه کاشی سرامیکی بحث کاملاجدیدی است. ترکیب چهارتایی CZTS به علت فراوانی مواد آن در زمین، قیمت پایین، مواد غیر سمی و همچنین خواصی که برای کاربردهای فوتوولتائیک مطلوب است، در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. انتخاب مناسب مواد اولیه و بررسی روشهای مختلف سنتز و دستیابی به مورفولوژی، چسبندگی مناسب، پایداری فازی، خواص فوتوولتائیک و کنترل عیوب ذاتی لایه جاذب CZTS و بافر In۲S۳ را میتوان به عنوان چالشهای اساسی جهت حصول به مواد با کیفیت بالاتر نسبت داد که این مهم با یافتن ترکیب و شرایط سنتز بهینه لایه های جاذب و بافر حاصل خواهد شد. با استفاده از آنالیزهای پراش اشعه ایکس (XRD) و پرتو رامان، به مطالعات فازی نمونه های سنتز شده و همچنین شناسایی گروه های عاملی موجود در ترکیبات پرداخته شد. از میکروسکوپ الکترونی روبشی عبوری (FESEM) برای بررسی مورفولوژی سطح و همچنین ریزساختار جوهرهای تهیه شده و برای آنالیز طیف جذبی فرابنفش - مرئی از اسپکتروفوتومتر(UV- Vis Spectrophotometer) استفاده شد.

کلیدواژه ها

کاشی خورشیدی، لعاب، لایه جاذب، فیلم نازک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.