ارزیابی مکان های مناسب برای احداث نیروگاه های خورشیدی در مقیاس بزرگ با بهره گیری از سیستم های اطلاعاتی جغرافیایی (GIS)، روش های فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و TOPSIS (مطالعه موردی: استان کربلا، کشور عراق)
محل انتشار: فصلنامه مهندسی و مدیریت انرژی، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 354
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ENERGY-9-4_006
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1401
چکیده مقاله:
این مقاله به مکان یابی نیروگاه های خورشیدی در مقیاس بزرگ با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM) به عنوان یک ابزار ترکیبی مناسب می پردازد. در روش پیشنهادی با در نظر گرفتن محدودیت ها و قیود مختلف همچون عوارض طبیعی و غیرطبیعی با GIS می توان فضای شدنی منطقه مورد مطالعه را تعیین کرد. پس از تعیین معیارهای موثر بر تصمیم گیری مکان های نیروگاه های خورشیدی اعم از شدت تابش، دما، شیب زمین و...، اهمیت هر معیار با استفاده از نظریات خبرگان با استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی تعیین می شود. در نهایت با استفاده از روش های TOPSIS و همپوشانی وزن دار مناسب بودن GIS، دسته بندی مناطق مختلف ناحیه شدنی از نظر میزان پتانسیل احداث نیروگاه خورشیدی صورت می گیرد. برای نشان دادن مزایای کاربردی روش پیشنهادی، استان کربلا به عنوان یک مطالعه موردی عملی انتخاب شده است. اگرچه کشور عراق پتانسیل بالایی برای احداث نیروگاه های خورشیدی دارد، مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی و مکان یابی این نوع نیروگاه ها در این کشور انجام نشده است. ازاین رو، انتخاب مطالعه موردی این مقاله از دیدگاه عملیاتی و کاربردی حائز اهمیت است.
کلیدواژه ها:
Site Selection ، Photovoltaic Power Plants ، Geographic Information System (GIS) ، Analytic Hierarchy Process (AHP) ، TOPSIS ، Weighted Overlay Method. ، مکان یابی ، نیروگاه های خورشیدی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ، فرایند تحلیل سلسله مراتبی ، روش TOPSIS ، روش همپوشانی وزن دار.
نویسندگان
احمد طیار
University of Kashan
محمدتقی رضوان
University of Kashan
حامد هاشمی دزکی
University of Kashan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :