تحلیل عددی تاثیر موقعیت دریچه های ورودی و خروجی هوای یک اتاق برای کارایی بهتر تهویه با رویکرد انرژی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 363
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ENERGY-11-1_007
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1401
چکیده مقاله:
فرایند تهویه اتاق برای بالا بردن شرایط آسایش حرارتی ساکنان و کاهش مصرف انرژی صورت می گیرد؛ هرچند که تاکنون بیشتر به نرخ جریان و دمای بهینه هوای ورودی و نوع سیستم تهویه پرداخته شده است. در این مقاله به کمک نرم افزار انسیس فلوئنت، بیست حالت مختلف قرارگیری دریچه ورودی و خروجی هوا در اتاق شبیه سازی شده و مقادیر سرعت و دما در فضای داخل اتاق به دست آمده است. سپس با در نظر گرفتن سه معیار مقایسه شامل کارایی تهویه، دمای متوسط موثر و گرادیان عمودی دما، این بیست نمونه مقایسه و حالتی که در آن دریچه ورودی در دیوار روبه روی آدمک در وسط دیوار و دریچه خروجی در همان دیوار در پایین آن قرار دارد، به عنوان بهترین موقعیت استقرار دریچه ورودی و خروجی مشخص شده است. در این نمونه، دمای میانگین برابر ℃۶۸/۲۳، کارایی تهویه ۳۶/۲ و دمای موثر متوسط ۰۱/۱- به دست آمده است. همچنین بررسی تغییر مساحت اتاق نمونه ۳ برابر با مقادیر ۱۲، ۱۶ و ۲۰ مترمربع نشان داد که با افزایش مساحت، کارایی تهویه به میزان ۸۶/۱۱% کاهش و با افزایش دبی هوا از ۰۴۵/۰ تا ۱۳۴/۰ مترمکعب بر ثانیه، دمای میانگین اتاق ۵۴/۱۲% کاهش پیدا می کند.
کلیدواژه ها:
Air conditioning ، Numerical simulation ، Optimization ، Fluent ، Energy. ، تهویه مطبوع ، شبیه سازی عددی ، بهینه سازی ، فلوئنت ، انرژی.
نویسندگان
هادی کارگر شریف آباد
Energy and Sustainable Development Research Center, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, I.R.Iran
طاهر ارمغانی
Department of Engineering, Mahdishahr Branch, Islamic Azad University, Mahdishahr, I.R.Iran
مقداد باقریه بهبهانی
Department of Engineering, Bushehr Branch, Islamic Azad University, Bushehr, I.R.Iran
میلاد حیدری
Department of Engineering, Bushehr Branch, Islamic Azad University, Bushehr, I.R.Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :