ارائه چهارچوبی جهت اولویت بندی ریسک های موجود در واحدهای نمک زدایی نفت و گاز با استفاده از تلفیق تکنیک AHP فازی و مدل SWOT (مطالعه موردی واحد نمک زدایی نفتشهر)
محل انتشار: فصلنامه مهندسی و مدیریت انرژی، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 181
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ENERGY-8-1_003
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1401
چکیده مقاله:
مدیریت ریسک، فرایند منظم و سیستماتیک طبقه بندی، شناسایی، ارزیابی و پاسخگویی به ریسک در سراسر چرخه عمر یک پروژه، برای به دست آوردن حداکثر مطلوبیت از حذف، پیشگیری یا کنترل ریسک هاست. در پروژه های نفتی ریسک های متعددی وجود دارد که در صورت نداشتن کنترل و برنامه ریزی لازم، خسارات جبران ناپذیری به منابع ارزشمند ملی وارد خواهد شد. با توجه به تاثیر حیاتی نفت در ابعاد گوناگون معیشتمان، توجه مضاعف به شناسایی و رتبه بندی ریسک های مطرح در این حوزه، حیاتی به نظر می رسد. در این خصوص تکنیک های متعددی معرفی شده است. نظریه مجموعه های فازی، به عنوان مبحثی نوین با ترکیب شدن با علم مدیریت قادر خواهد بود، نقش اساسی و بزرگی را در مدیریت ریسک با توجه به وجود عدم قطعیت موجود ایفا کند. در این مقاله، به ارائه چهارچوبی برای اولویت بندی ریسک های موجود در واحدهای نمک زدایی نفت و گاز پرداخته شده است. ریسک های شناسایی شده، در سه حوزه هزینه، ایمنی و زمان ساخت دسته بندی شده اند. در چهارچوب پیشنهادی از ابزارهایی نظیر SWOT و تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شده است. در انتها با استفاده از چهارچوب ارائه شده و داده های واقعی مربوط به واحد نمک زدایی نفتشهر، از رویکرد پیشنهادی برای اولویت بندی ۵۹ ریسک شناسایی شده، استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :