شبکه همکاری تولیدات علمی مراکز تحقیقاتی هماتولوژی و آنکولوژی ایران
محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 18، شماره: 6
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HIM-18-6_005
تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: در سال های اخیر به دلایل زیست محیطی، مردم جهان با یکی از خطرناک ترین بیماری ها که سرطان است، مواجه می باشند. پژوهش حاضر با هدف تحلیل و ترسیم شبکه همکاری علمی پژوهشگران مراکز تحقیقاتی خون و آنکولوژی انجام شد.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بود که با رویکرد علم سنجی و با استفاده از تحلیل شبکه ای انجام گردید. جامعه آماری تحقیق شامل مدارک تولید شده پژوهشگران مراکز تحقیقات هماتولوژی و آنکولوژی کشور بود که تا پایان سال ۲۰۱۹ در پایگاه اطلاعاتی WoS (Web of Science) نمایه شده بود.یافته ها: دانشگاه علوم پزشکی تهران- مازندران با تولید ۱۰۰ مدرک مشترک، بیشترین همکاری را نسبت به همتایان خود داشتند. بالاترین همکاری بین المللی به کشورهای آمریکا، ایتالیا، انگلستان، آلمان و استرالیا اختصاص یافت. همچنین، مقالات بین المللی با میانگین استناد ۷۵/۴۱، به طور چشمگیری نسبت به مدارک ملی (با میانگین استناد ۴۵/۷)، بیشتر مورد توجه و ارجاع قرار گرفتند (۰۰۱/۰ > P). بررسی همبستگی میان تعداد استناد و تعداد کشورهای همکار نیز حاکی از وجود رابطه معنی دار مثبت و متوسط بین این دو متغیر بود (۳۵۳/۰ = r، ۰۰۱/۰ > P).نتیجه گیری: همکاری های علمی به ویژه در سطح بین المللی، تاثیر مطلوبی در استنادپذیری مدارک علمی دارد. بنابراین، توجه سیاست گذاران پژوهشی و محققان به این امر، می تواند در افزایش کیفیت انتشار مقالات علمی کمک کننده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
خدیجه طهماسبی
کارشناس ارشد، علم سنجی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
موسی یمین فیروز
استادیار، کتابداری و اطلاع رسانی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
سارا امیری
کتابدار، کتابخانه عمومی علمدار، ساری، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :