بهینه سازی میزان فرسایش ابزار، نرخ برداشت براده و اورکات در سوراخکاری تخلیه الکتریکی کامپوزیت فلزی Al-۴Cu-۶Si -۱۰wt%SiCP

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 239

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISME21_531

تاریخ نمایه سازی: 17 آبان 1401

چکیده مقاله:

امروزه کاربرد کامپوزیت های فلزی در صنایع مکانیک نزدیک به بیست درصد صرفه جویی اقتصادی نسبت به استفاده از فلزات و آلیاژهای فلزی فراهم می آورد. در این مقاله به بهینه سازی مقادیر فرسایش ابزار، نرخ برداشت براده و اورکات در فرآیند سوراخکاری تخلیه الکتریکی قطعه کامپوزیت فلزی Al-۴Cu-۶Si -۱۰wt%SiCP با استفاده از آنالیز سیستم گری پرداخته شده است. با توجه به اهمیت کنترل پارامترها در فرآیند سوراخکاری تخلیه الکتریکی، در این مقاله زمان روشنی پالس، جریان پالس و ولتاژ گپ به عنوان پارامترهای ورودی آزمایشات انتخاب شد. سپس با استفاده از روش آنالیز گری پارامترهای خروجی فرسایش ابزار، نرخ برداشت براده و اورکات بهینه سازی گردید. بنابراین ابتدا درجات آزادی سیستم و تعداد سطوح مورد نیاز و آرایه های متعامد متناظر تعیین شد. سپس طراحی و اجرای آزمایشات مطابق آرایه ها برای هر پارامتر انجام گرفت. با محاسبه نسبت، ضریب و درجه گری توسط روابط مورد استفاده، نمودار گری برای هر سطح رسم گردید. در نهایت بر اساس نمودار گری بهینه ترین مقادیر عددی پارامترهای ورودی انتخاب شد. نتایج نشان می دهد تغییرات شدت جریان بیش از سایر پارامترهای ورودی دیگر بر شرایط آزمایش تاثیر گذار می باشد.

نویسندگان

سامان خلیل پور آذری

عضو هیات علمی، گروه مهندسی مکانیک- ساخت و تولید، دانشگاه صنعتی ارومیه

نصیب پیام

کارشناس مهندسی پروژه، شرکت مهندسی و ساخت بویلر مپنا