مبانی پیشگیری از جرم در حقوق اسلامی و مصادیق آن
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 211
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSLJ-5-1_019
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1401
چکیده مقاله:
پیشگیری از جرم و شیوه های آن، به عنوان موضوع جدی در آیین دادرسی کیفری مطرح می شود. بخصوص اینکه دین اسلام به عنوان یکی از مبانی و ا ندیشه های پیشگیری از جرائم است که توسط جرم شناسان مورد توجه قرار گیرد. جرایم هزینه های غیرقابل اجبرانی را متحمل بزه یدده گان و جامعه مدنی می کند، خسارت معنوی ناشی از وقوع جرایم مختلف موضوع بسیار مهمی است. در مقاله ی حاضر با رویکرد توصیفی- تلحیلی و با هدف کاربردی مدنظر قرار گرفته است. هدف اصلی تحقیق مبانی پیشگیری از جرم در حقوق اسلامی و مصادیق آن می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد: موازین پیشگیری از جرم با بهره گیری از حقوق اسلامی و سازمان های مردم نهاد تحت سلطه ی اسلام ظرفیت ها را برای پیشگیری از وقوع جرم فراهم می کند و فرصت سازی برای کاهش وقوع آن است. در ضمن با حضور نهادهای دولتی مسیر اجرایی پیشگیری از جرم در امور اجتماعی فراهم می شود و مسیر درست آن شناسایی می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدعلیرضا خادمی
کارشناسی ارشد حقوق گرایش جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تفت، ایران، مربی گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، ایران