ظهور بتالاکتامازهای پلاسمیدی جدید در کلبسیلا پنومونیه
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 6، شماره: 4
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 165
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-6-4_015
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مقاومت آنتی بیوتیکی همواره به عنوان یک مشکل جدی برای سلامت انسان مطرح بوده است، و بیماران را در بیمارستان های سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد، از این رو سازمان بهداشت جهانی سال ۲۰۱۱ را به عنوان سال مقاومت آنتی بیوتیکی نامید. کلبسیلا پنومونیه یک پاتوژن فرصت طلب گرم منفی و یکی از عوامل شایع عفونت های بیمارستانی است. این باکتری، به ویژه در نوزادان باعث پنومونی، سپتی سمی، مننژیت، اسهال و باکتریمی می شود. افزایش ظهور مقاومت به چند دارو در بین ایزوله های بیمارستانی کلبسیلا پنومونیه؛ گزینه های درمانی را برای درمان عفونت های ایجادشده به وسیله این باکتری محدود کرده است. بتالاکتامازها به عنوان دفاع اصلی باکتری های گرم منفی در مقابل آنتی بیوتیک ها محسوب می شوند. اخیرا در برخی از باکتری ها، به ویژه کلبسیلا پنومونیه آنزیم های جدیدی از قبیل:
NDM-۱ (New-Delhi-methallo-β-lactamase-۱), OXA-۴۸ (Oxacillinase-۴۸), OXA-۱۸۱ (Oxacillinase-۱۸۱), KPC (Klebsiella pneumoniae Carbapenemase), CTX-M-۱۵ (Cefotaximase-M-۱۵)
شناسایی شده است که باعث مقاومت باکتری به بسیاری از آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین ها، سفالسپورین ها، کارباپنم ها، آمینوگلیکوزیدها، ماکرولیدها، سولفامتوکسازول می شوند. ژن تولید کننده این آنزیم ها بر روی پلاسمیدها با اندازه های مختلف قرار داشته و قادرند از یک باکتری به باکتری دیگر، از یک انسان به انسان دیگر و حتی از یک کشور به کشور دیگر منتقل شوند. اهمیت بعضی از این ژن ها مانند NDM-۱ و KPC در سال ۲۰۱۱ به اندازه بیماری ایدز، سل و مالاریا ارزیابی شده است. این آنزیم ها به عنوان یک تهدید مهم در بیماران بستری در بیمارستان ها ظهور یافته اند. بعضی پاتوژن های حاوی NDM-۱ و KPCبه اشتباه ممکن است در تست های معمول آزمایشگاهی حساس در نظر گرفته شده و تشخیص داده نشوند، و این خود می تواند منجر به این امر گردد که بیماران با دریافت آنتی بیوتیک های غیر موثر، باعث گسترش و به وجود آمدن پاتوژن های مقاوم تر شوند. تاکنون هیچ گونه واکسنی برای جلوگیری از عفونت های ناشی از باکتری های مولد کارباپنم آز یافت نشده است. همچنین اطلاعاتی در مورد فراوانی این ژن های پلاسمیدی و الگوی ژنتیکی آنها در ایران وجود ندارد. از این رو، تشخیص سویه های کلبسیلا پنومونیه حاوی آنزیم های مقاومت، به ویژه NDM-۱ جهت درمان بهتر بیماران و جلوگیری از انتشار این ژن ها به دیگر باکتری ها با استفاده از روش های دقیق فنوتیپی و ژنوتیپی مهم می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه فلاح
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
مژده حاکمی والا
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
علی هاشمی
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
سعید شمس
Qom University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :