ارزیابی عملکرد سیستولیک و دیاستولیک قلب به وسیله اندکس Tei در بیماران مبتلا به تالاسمی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی حضرت معصومه (س) قم، سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 8، شماره: 6
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 425
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-8-6_006
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تشخیص زودرس درگیری قلبی ثانویه به اضافه بار آهن، در مبتلایان به تالاسمی بسیار مهم است. این مطالعه با هدف بررسی عملکرد سیستولیک و دیاستولیک قلبی به وسیله اندکس Tei در مبتلایان به بتا تالاسمی انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی بر روی ۶۴ بیمار مبتلا به بتا تالاسمی ماژور و اینترمدیامراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی حضرت معصومه (س) قم طی سال۱۳۹۲-۱۳۹۱ که تحت درمان با تزریق خون بودند انجام گرفت. بیماران از نظر اندکس Tei، کسر خروجی بطنی، فریتین کنونی، متوسط فریتین ۳ سال گذشته، هموگلوبین، سن آغاز خونگیری و سن آغاز شلاتور بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون کای مربع، من ویتنی و همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، ۰۵/۰p< در نظر گرفته شد.
یافته ها: سه بیمار (۲/۶%) تالاسمی ماژور، اختلال خفیف سیستولیک داشتند، درحالی که در هیچ یک از بیماران مبتلا به تالاسمی اینترمدیا، اختلال سیستولیک مشاهده نشد. ۴۳ بیمار (۸/۹۳%) مبتلا به تالاسمی ماژور و ۱۶(۱۰۰%) بیمار مبتلا به تالاسمی اینترمدیا، دارای اختلال دیاستولیک بودند. در این مطالعه بین سن شروع شلاتور و اختلال دیاستولیک اختلاف آماری معنی داری وجود داشت.بین اندکس Tei با جنس، سطح فریتین کنونی، سن شروع خونگیری و هموگلوبین، ارتباط معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، اولین نشانه های اختلال عملکرد قلبی ناشی از اضافه بار آهن در مبتلایان به تالاسمی؛ اختلال عملکرد دیاستولیک است و با توجه به وجود رابطه معنی دار بین سن شروع شلاتور و ابتلا به اختلال دیاستولیک می توان با شروع منظم شلاتور از سنین پایین تر ابتلا به اختلال دیاستولیک را در این بیماران به تعویق انداخت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد حسین ارجمندنیا
Qom University of Medical Sciences
پروانه صادقی مقدم
Qom University of Medical Sciences
سید کمال الدین اسحاق حسینی
Qom University of Medical Sciences
حامد حسنی
Qom University of Medical Sciences
محمد آقاعلی
Qom University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :