حذف جامدات معلق از پساب لاگون هوادهی با استفاده از صافی درشت دانه ی دارای جریان افقی
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 4، شماره: 1
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 211
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-4-1_008
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: صافی درشت دانه با جریان افقی در نرخ های فیلتراسیون کمتر از ۵/۱ متر بر ساعت بدون استفاده از مواد منعقدکننده، توانایی قابل قبولی درکاهش جامدات معلق و بار میکروبی منابع آب سطحی دارد .این مطالعه با هدف تعیین کارایی این نوع صافی در کاهش جامدات معلق پساب ثانویه فاضلاب صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه از نوع تجربی و مبتنی بر ساخت واحد پایلوت می باشد. ابتدا در محل ایستگاه پمپاژ پساب تصفیه خانه ی فاضلاب شهر قم یک واحد پایلوت صافی درشت دانه نصب گردید که با اقتباس از صافی های درشت دانه مورد استفاده در پیش تصفیه ی آب های سطحی طراحی و ساخته شد. عملیات نمونه برداری در سه نرخ فیلتراسیون ۵/۰، ۱ و ۵/۱ متر بر ساعت انجام گردید، که شامل برداشت هم زمان نمونه از ورودی و خروجی صافی در هر روز به منظور انجام آزمایش جامدات معلق بود.
یافته ها: در حالت عملکرد بهینه، در نرخ فیلتراسیون ۵/۰ میانگین حذف ۵/۷۸%، در نرخ فیلتراسیون ۱ میانگین حذف ۱/۶۳% و در نرخ فیلتراسیون ۵/۱ میانگین حذف ۹/۶۶% به دست آمد. پساب خروجی از پایلوت، از نظر غلظت جامدات معلق شرایط استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست به منظور آبیاری کشاورزی و تخلیه به آب های سطحی را داشت.
نتیجه گیری: به نظر می رسد با توجه به صرفه ی اقتصادی، این سیستم ها بتوانند گزینه ی مناسبی در بهبود کیفیت پساب سیستم های کوچک تصفیه ی فاضلاب باشند.
کلیدواژه ها:
HRF ، Wastewater Treatment Plant ، Aerated Lagoon ، Total Suspended Solids ، جامدات معلق ، صافی درشت دانه با جریان افقی ، تصفیه خانه ی فاضلاب ، لاگون هوادهی
نویسندگان
محمد خزایی
Qom University of Medical Sciences
رامین نبی زاده
Tehran University of Medical Sciences
کاظم ندافی
Tehran University of Medical Sciences
نفیسه نوریه
Khorram Abad University of Medical Sciences
علیرضا امیدی اسکویی۴
Qom University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :