درگیری گیرنده های وانیلوئیدی در خاصیت ضدالتهابی عصاره هیدروالکلی گلهای حرارت دیده پایه ماده گیاه شاهدانه در موش صحرایی
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 234
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-10-3_002
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: کانابینوئیدهای گیاهی دکربوکسیله با فعال سازی گیرنده های سیستم اندوکانابینوئیدی در سطح سیستم عصبی مرکزی و بافت های محیطی، این سیستم را فعال می کنند. در این تحقیق اثر برهمکنش کانابینوئیدهای گیاهی دکربوکسیله با کپسایسین در سطح مرکزی و نالوکسان در سطح سیستمیک بر حجم ادم التهابی پا ناشی از تزریق کف پایی فرمالین بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی از موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار (۲۵۰-۲۰۰گرم) استفاده گردید. برای بررسی اثر برهمکنش با سیستم اوپیوئیدی، عصاره هیدروالکلی گیاه (دوز ۵۰ میلی گرم برکیلوگرم)، نالوکسان (دوز ۲ میلی گرم برکیلوگرم) و همزمان عصاره و نالوکسان به صورت درون صفاقی تجویز شدند، برای بررسی اثر برهمکنش با سیستم وانیلوئیدی، عصاره (دوز ۰۱/۰ میلی گرم بر۱۰ میکرولیتر)، کپسایسین (دوز ۰۰۲/۰ میلی گرم بر۱۰ میکرولیتر) و همزمان عصاره و کپسایسین به صورت نخاعی تجویز شدند. حجم پا قبل از تجویز و یک ساعت پس از تزریق کف پایی فرمالین، به روش پلتیسومتری برای سنجش میزان ادم التهابی اندازه گیری شد.
یافته ها: تجویز درون صفاقی عصاره به تنهایی و همراه با نالوکسان، حجم ادم التهابی پا را کاهش داد (۰۰۱/۰p<). ازطرفی، کپسایسین منجر به افزایش حجم ادم التهابی شد (۰۱/۰p<)، اما تجویز نخاعی عصاره به تنهایی و همراه با کپسایسین، حجم ادم التهابی پا را کاهش داد (۰۱/۰p<).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد کانابینوئیدهای دکربوکسیله موجود در عصاره هیدروالکلی با فعال کردن گیرنده های CB۱ و CB۲ و غیرحساس نمودن گیرنده TRPV۱، افزایش ادم التهابی ناشی از کپسایسین را کاهش می دهند. در مقابل، تجویز نالوکسان اثر کاهشی عصاره را بر ادم التهابی پا آنتاگونیزه نکرده، و این احتمال وجود دارد که تاثیر عصاره، از مسیر گیرنده های اپیوئیدی اعمال نشده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود فریدونی
Department of Biology, Faculty of Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
بهرام فرهادی مقدم
Department of Biology, Faculty of Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
کیهان فرهادی مقدم
Faculty of Medicine, Zahedan University of Medical Sciences; Zahedan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :