درک خودکارآمدی دانشجویان فیزیوتراپی از شایستگی بالینی و ارتباط آن با رضایت از وضعیت آموزش بالینی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 150

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-9-3_002

تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1401

چکیده مقاله:

این مطالعه با هدف بررسی درک خودکارآمدی دانشجویان فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از شایستگی بالینی و ارتباط آن با رضایت از وضعیت آموزش بالینی انجام شد. در این مطالعه توصیفی – مقطعی جامعه آماری متشکل از دانشجویان ترم ۶ و ۸ فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز  بود. جهت ورود افراد به این مطالعه از روش سرشماری استفاده شد،  بنابراین کلیه افراد جامعه آماری (۵۲ نفر) در مطالعه شرکت کردند و در پایان اطلاعات ۴۷ نفر تجزیه وتحلیل شد. دانشجویان پرسشنامه ­های درک خودکارآمدی از شایستگی بالینی و رضایت از وضعیت آموزش بالینی که به ترتیب متشکل از ۳۰ گویه و ۳۳ گویه بودند را تکمیل کردند. میانگین نمره درک خودکارآمدی از شایستگی بالینی برای تمام دانشجویان در حد متوسط گزارش شد (۱۲/۱۶±۳/۷۶). با این وجود دانشجویان ترم ۸ خود را کارآمدتر از دانشجویان ترم ۶ ارزیابی کردند (۰۵/۰p<). همچنین میانگین دیدگاه دانشجویان در مورد رضایت از وضعیت آموزش بالینی در حد متوسط بود (۵۲/۰±۱/۳). مهمترین نقطه قوت وضعیت آموزش بالینی «انتظار حضور به موقع دانشجویان در محیط بالین» با میانگین۷۱/۴ و مهمترین نقطه ضعف «تعداد بیمار برای یادگیری» و «امکانات رفاهی در بخش» با میانگین ۴۱/۲ بودند. بین درک خودکارآمدی از شایستگی بالینی دانشجویان و رضایت از وضعیت آموزش بالینی ارتباط معناداری دیده نشد (۱۶۴/۰p=،۲۰۷/۰=r). با توجه به اینکه درک خودکارآمدی دانشجویان از شایستگی بالینی و رضایتمندی آنان از وضعیت آموزش بالینی در حد متوسط گزارش شد، لازم است مسئولین آموزشی با سرمایه­گذاری و نظارت بیشتر  در راستای  برطرف کردن نقاط ضعف،  بهبود کیفیت آموزش بالینی و دستیابی به استانداردهای آموزشی تلاش نمایند.

نویسندگان

فاطمه دریس فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیوتراپی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، گروه فیزیوتراپی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

سعیده منجزی

: دانشجوی دکتری تخصصی فیزیوتراپی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، گروه فیزیوتراپی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

فاطمه اسفندیارپور

عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، گروه فیزیوتراپی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

شهلا زاهد نژاد

عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، گروه فیزیوتراپی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abdi, K, Maddah, SSB, Rahgozar, M, et al ۲۰۰۷, Evaluation ...
  • Alimohammadi, N, Tabari, R, Niknamy, M, et al ۲۰۱۶, Evaluation ...
  • Azizi, F ۲۰۰۳, Medical Education In Iran; Past, Now And ...
  • Bandura, A ۱۹۹۴, Self-efficacy. In V. S. Ramachaudran (Ed.), Encyclopedia ...
  • Delaram, M ۲۰۰۶, Clinical Education from the Viewpoints of Nursing ...
  • Lucas, J, Wilson-witherspoon, P, Baxley, E. G ۲۰۰۲, Walking the ...
  • Mardani hamuleh, M, Heidari, H, Changiz, T ۲۰۱۱, Evaluation of ...
  • نمایش کامل مراجع