آشکارسازی غبار و دود در تصاویر ماهواره ای با استفاده از اختلاف دمای درخشندگی
محل انتشار: همایش ژئوماتیک 86
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,790
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO86_049
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1385
چکیده مقاله:
ذرات دود و غبار نقش بسیار عمده ای بر شرایط آب و هوایی منطقه، برنامه های پرواز و سلامتی انسان دارند. داده های محیطی (EDR) گردآوری شده سنجنده های ماهواره ای، کمک شایانی برای کاهش خطر برنامه های هوایی و پروازهای نظامی و همچنین خطی که برای سلامتی انسان وجود دارد می کنند. علاوه بر این، اطلاعات مذکور، برای تحقیق و پیش بینی شرایط آب و هوایی هم بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. الگوریتم ارائه شده در این مجموعه ، در وهله اول ، صرفا از ویژگی های طیفی هر هوآویز استفاده میکند، به عنوان مثال، دود مناطق شهری در طول موج 11 تا 12 میکرومتر به سادگی از ابر قابل تشخیص است و سیلیکاتهای موجود در ذرات غبار و شن، جذب فوق العاده ای در طیف 8/35 میکرومتر دارد، اندزاه گیری اختلاف دمای درخشندگی در دو طیف خاص الکترومغناطیس منجر به آشکارسازی هوآویزهای مذکور می گردد. دراستفاده از طیف مرئی از رادیانس هوآویزها برای تشخیص آنها استفاده می شود، لذا دارای آشکارسازی آنها با کسر کردن عوارض سطح زمین از تصویر صورت می گیرد. در محدوده هایی که معمولا IR در جو دارای پنجره جوی است، از طیف مادون قرمز برای آشکارسازی هوآویزها استفاده می شود که در طیف مادون قرمز، هوآویزها با اختلاف فاحشی در تصویر آشکار می شوند. ارائه شاخص کامل و جامعی برای دود، و همچنین یک روش ترکیبی برای تشخیص غبار، در این الگوریتم، هدف غایی مقاله حاضر است. الگوریتم ارائه شده، علاوه بر روشهای آشکارسازی بکمک اختلاف دمای روشنایی، با استفاده از اطلاعات ویژگیهای طیفی هر ذره هوآویز، ضخامت نوری، اندازه ذرات و همچنین موقعیت جغرافیایی منطقه، هوآویزها را در وسعت جهانی طبقه بندی می کند. در این مقاله از داد ه های EDR آشکارسای ذرات معلق سنجنده VIIRS برای آشکارسازی ذرات دود و غبار استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
آشکار سازی ، تصاویر ماهواره ای ، تصحیح آتمسفر ، داده های محیطی (EDR) ، دمای درخشندگی ، دود ، ذرات معلق ، سنجش از دور ، غبار ، هوآویز
نویسندگان
علی غفوری
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی - دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتی
محمدرضا مباشری
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی - دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :