تجربه زیسته انتظار بیماران برای پیوند عروق کرونری: یک مطالعه پدیده شناسی هرمنوتیک
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 140
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-11-4_006
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: انتظار پیوند عروق کرونری برای بیماران، تجربه ای ناخوشایند و توام با مشکلات جسمی و روحی - روانی است. این مطالعه با هدف شناخت تجارب زیسته انتظار بیماران برای پیوند عروق کرونری صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه کیفی با رویکرد پدیده شناسی تفسیری و با روش پیشنهادی van Manen انجام شد. ۱۲ مشارکت کننده (۹ مرد و ۳ زن)، به صورت هدفمند با حداکثر تنوع پذیری از بیمارستان شهید بهشتی قم در سال ۱۳۹۵ انتخاب شدند. داده های این مطالعه از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختارمند در مدت زمان بین ۷۰-۴۰ دقیقه جمع آوری شد. مصاحبه های ضبط شده کلمه به کلمه به متن تبدیل گردید، سپس متون پیاده شده با استفاده از روش شش گانه پیشنهادی van Manen، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: از تجزیه و تحلیل بیانات مشارکت کنندگان مضامینی چون احساس وحشت، ترس از مرگ، درک همیاری بیماران، درک اهمیت قلب، تصمیم برای انجام جراحی قلب و تلاش جهت حفظ آرامش استنباط گردید.
نتیجه گیری: مشارکت کنندگان این مطالعه از زمان تشخیص بیماری قلبی - عروقی تا انجام پیوند عروق کرونری، زندگی را در معرض حمله قلبی و مرگ و میر تصور می کردند و باوجود ترس از مرگ و احساس وحشت، از بیماران همتا برای کنترل این تجارب منفی استفاده کرده بودند. بنابراین، اعضای تیم درمان، به خصوص پرستاران از زمان تشخیص بیماری تا انجام جراحی می توانند با ارائه آموزش های لازم به بیماران در این زمینه کمک کنند.
کلیدواژه ها:
Waiting ، Coronary artery bypass ، Patients ، Qom ، Iran ، انتظار ، پیوند عروق کرونری ، بیماران ، قم ، ایران
نویسندگان
محمد عباسی
Department of Medical Surgical Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مینا گائینی
Department of Medical Surgical Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
نرگس اسکندری
Department of Midwifery, Faculty of Nursing & Midwifery, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :