بررسی الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از بیماران مراجعه کننده به برخی مراکز درمانی شهر قم
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 5
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 215
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-11-5_010
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس ازجمله عوامل مهم در ایجاد عفونت های بیمارستانی است. یکی از مشکلات عمده در درمان و پیشگیری عفونت های ناشی از این باکتری، مقاومت آن نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف از قبیل بتالاکتامها، آمینوگلیکوزیدها و ماکرولیدها میباشد، لذا تعیین دقیق الگوی آنتیبیوگرام ارگانیسمهای جداشده از بیماران میتواند در درمان و پیشگیری از بروز عفونتهای خطرناک، کمک کننده باشد. هدف از این مطالعه، جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و یافتن الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی ایزولههای جداشده از مراجعین به برخی از مراکز درمانی شهر قم بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی – مقطعی، تعداد ۳۴۰ نمونه بالینی از شهریورماه سال ۱۳۹۴ تا تیرماه سال ۱۳۹۵ جمعآوری شد. پس از جداسازی و تشخیص اولیه ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس (با روش های استاندارد باکتری شناسی)، سویههای جداشده با استفاده از تکنیک PCR و تکثیر ژن femA به عنوان یکی از مارکرهای تشخیص مولکولی استافیلوکوکوس اورئوس تایید شدند. درنهایت، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها به روش انتشار از دیسک براساس دستورالعمل CLSI تعیین شد.
یافته ها: از ۳۴۰ نمونه بالینی مختلف، تعداد ۸۶ سویه استافیلوکوکوس اورئوس، براساس خصوصیات فنوتیپی، جدا و تعیین هویت شدند. با بررسی ژنوتیپی، ژن femA تنها در ۴۵ مورد از سویهها (۳۲/۵۲%) مشاهده گردید. نتایج تست حساسیت آنتی بیوتیکی، نشان دهنده بیشترین مقاومت نسبت به پنیسیلین (۰۴/۸۶%) و کمترین مقاومت نسبت به کلرامفنیکل (۰%) بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ژن femA به تنهایی توانایی شناسایی تمامی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس را ندارد. همچنین با توجه به نتایج تست آنتیبیوگرام، انجام تست سنجش حساسیت آنتیبیوتیکی در ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از بیماران، ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژه ها:
Staphylococcus aureus ، Microbial sensitivity test ، femA gene ، Methicillin-resistant Staphylococcus aureus. ، استافیلوکوکوس اورئوس ، آزمایش حساسیت میکروبی ، ژن femA ، پروتئین فم آ باکتری ، مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس به متی سیلین.
نویسندگان
سارا موسایی
Department of Biology, Nour Danesh Institute of Higher Education, Meymeh, Isfahan, Iran.
روح الله فاتح
Cellular & Molecular Research Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
ابراهیم اسحاقی
Department of Biology, Nour Danesh Institute of Higher Education, Meymeh, Isfahan, Iran.
محمد خلیفهقلی
Cellular & Molecular Research Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :