مقایسه اثر ۶ هفته تمرین مقاومتی با و بدون انسداد عروق بر سطوح هورمون رشد دانشجویان دختر تربیت بدنی
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 8
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-11-8_004
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تمرین مقاومتی با انسداد عروق، نوعی تمرین مقاومتی است که با محدودیت جریان خون باعث تغییرات مختلفی در عملکرد عضلانی و پاسخ های هورمونی می شود. هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر تمرین مقاومتی شدت پایین همراه با انسداد عروق با تمرین مقاومتی سنتی شدت بالا بر سطوح استراحتی هورمون رشد (GH) دختران فعال بود.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی، ۳۴ دختر جوان (با دامنه سنی ۳/۱±۷/۲۰ سال، وزن ۳/۱±۴/۵۸ کیلوگرم، قد ۹/۰±۱/۱۶۴ سانتی متر، شاخص توده بدنی ۵/۰±۱/ ۲۳ کیلوگرم برمجذور قد به متر)، به طور تصادفی به سه گروه تمرین مقاومتی سنتی (با شدت ۱RM ۷۵%، ۱۲ نفر)، تمرین مقاومتی همراه با انسداد عروق (با شدت۱RM ۳۰%، همراه با بستن تورنیکت لاستیکی به دور ناحیه پروگزیمال بازو، ۱۱ نفر) و گروه کنترل ( ۱۱نفر) تقسیم شدند. نمونه گیری خونی پیش از شروع تمرین و ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین انجام شد. تمرین شامل: ۳ ست ۱۰ تایی حرکت جلو بازو، هفته ای ۳ جلسه به مدت ۶ هفته بود. داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
یافته ها: پس از ۶ هفته تمرین در هر دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، سطوح استراحتی هورمون رشد، افزایش معنی داری را نشان داد (۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: مطالعه اخیر تا حدودی از اثربخشی تمرینات مقاومتی همراه با انسداد جریان خون حمایت می کند. از این رو می توان برای دختران جوان تمرینات انسدادی با شدت پایین را جایگزین تمرینات سنتی با شدت بالا نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مژده خواجه لندی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.
مسعود نیکبخت
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.
مریم جان بزرگی
۱Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :