تاثیر ویتامین C بر سیستم ایمنی مخاطی مجاری تنفسی فوقانی درپی یک برنامه فعالیت بدنی وامانده ساز
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 8
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 238
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-11-8_002
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سیستم ایمنی مخاطی، نقش حیاتی در برقراری هموستاز بدن، به خصوص مجاری تنفسی فوقانی طی فعالیت های ورزشی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مکمل ویتامین C بر غلظت ایمونوگلوبولینA ، کورتیزول و پروتئین تام بزاقی دختران فعال دانشگاهی درپی یک دوره تمرین وامانده ساز بود.
روش بررسی: در این پژوهش نیمه تجربی، ۱۷ دختر فعال (با میانگین سنی ۳۶/۲±۱۱/۲۲ سال، وزن ۸۱/۶±۷۰/۵۵ کیلوگرم، نمایه توده بدنی ۲۵/۲±۸۸/۲۰ کیلوگرم برمترمربع) شرکت داشتند که به صورت داوطلبانه، انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه تمرین - مکمل ویتامین C، تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین - مکمل ویتامین C، به مدت ۷ روز برنامه فعالیت بدنی پژوهش را در دو نوبت صبح و عصر با دریافت روزانه یک قرص ۵۰۰ میلی گرمی ویتامین C در وعده ناهار اجرا کردند و گروه تمرین، تمرینات را بدون دریافت مکمل انجام دادند. گروه کنترل در تمرینات شرکت نداشتند و مکمل نیز دریافت نکردند. نمونه های بزاقی یک روز قبل از شروع برنامه تمرینی، ۲۴ و ۷۲ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، ساعت ۳۰: ۹ صبح جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.
یافته ها: در این مطالعه بین گروه ها در میزان جریان بزاق، غلظت IgA، ترشح ایمونوگلوبولین A، غلظت کورتیزول، پروتئین تام و نسبت IgA به پروتئین تام بزاقی؛ تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بین مراحل اندازه گیری نیز بجز در گروه تمرین (۰۰/۰=p)، تفاوت معنی دار نبود (۰۵/۰p>).
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نتوانست بین انجام یک دوره برنامه تمرینی وامانده ساز، مکمل سازی ویتامین C و سیستم ایمنی مخاطی؛ ارتباطی را نشان دهد.
کلیدواژه ها:
Ascorbic acid ، Respiratory tract infections ، Physical endurance. ، اسید اسکوربیک ، عفونت های مجاری فوقانی ، فعالیت استقامتی.
نویسندگان
مریم اسدی فارسانی
Department of Physical Education & Sport Sciences, Faculty of Literature & Humanities, Lorestan University, Khoramabad, Iran.
محمد فتحی
Department of Physical Education & Sport Sciences, Faculty of Literature & Humanities, Lorestan University, Khoramabad, Iran.
امیدعلی عادلی
Faculty of Medicine, Lorestan University of Medical Sciences, Khoramabad, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :