مقایسه اثر آنی مانورهای انقباضی عضلات شکم بر فاصله بین دو قسمت عضله راست شکمی در زنان مبتلا به دیازتازیس رکتی و زنان سالم
محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 8
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-11-8_001
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: دیازتازیس رکتی، یکی از مشکلات شایع بعد از زایمان است که در اثر کشیدگی فاسیای بین دو بخش عضله راست شکمی ایجاد می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر آنی انقباض عضلات شکمی بر فاصله بین دو بخش عضله رکتوس شکمی صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به صورت مورد - شاهدی بر روی ۴۰ زن در دو گروه دیازتازیس (۲۰ نفر) و نرمال (۲۰ نفر) انجام شد. فاصله بین دو بخش عضله راست شکمی به وسیله سونوگرافی (قبل و در حین انقباض) بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون های Kolmogorov-Smirnov، تی مستقل و تی زوج تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: در هر دو گروه حین هرکدام از مانورهای انقباضی، بجز مانور به داخل کشیدن شکم در گروه نرمال نسبت به حالت استراحت، کاهش معنی داری در فاصله بین دو بخش عضله راست شکمی مشاهده گردید. در فاصله بین دو بخش عضله راکبسیبلست شکمی، کاهش معنی داری مشاهده شد (۰۵/۰p<). در هر دو گروه حین مانور Partial sit-up به دو طرف، بیشترین کاهش فاصله بین دو بخش عضله راست شکمی دیده شد (۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر؛ بیشترین کاهش در فاصله بین دو بخش عضله راست شکمی، حین مانور Partial sit-up به هر دوطرف و کمترین کاهش، حین مانور به داخل کشیدن شکم اتفاق می افتد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه رضازاده
Faculty of Rehabilitation, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مینو خلخالی زاویه
Department of Physiotherapy, Faculty of Rehabilitation, Shahid Behshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
فریده دهقان منشادی
Department of Physiotherapy, Faculty of Rehabilitation, Shahid Behshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
علیرضا اکبرزاده باغبان
Department of Basic Sciences, Faculty of Rehabilitation, Shahid behshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :