بررسی فراوانی مایکوپلاسما هومینیس و مطالعه شاخص های بیولوژیک در مایع منی مردان نابارور مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم، سال ۱۳۹۵

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 158

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-4_010

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مایکوپلاسما هومینیس، از عوامل مهم عفونت های باکتریایی دستگاه تناسلی بوده که با ایجاد تغییرات در حجم، pH، تحرک، شکل و تعداد اسپرم در مردان می تواند باعث کاهش سطح باروری یا ناباروری و نازایی گردد. در این تحقیق، فراوانی مایکوپلاسما هومینیس به روش PCR و شاخص های بیولوژیک در نمونه های مایع منی مردان نابارور مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، ۱۸۷ نمونه مایع منی از مردان نابارور مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم از فروردین ماه تا شهریورماه سال ۱۳۹۵ جمع آوری شد. بررسی اسپرم ها طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی انجام گرفت. پس از استخراج DNA، برای شناسایی مایکوپلاسما هومینیس، از پرایمرهای اختصاصی ژن ۱۶SrRNA در روش PCR استفاده گردید. داده ها به کمک آزمون های تی تست وابسته و مستقل تجریه و تحلیل شدند. یافته ها: از مجموع ۱۸۷ نمونه مایع منی بررسی شده با استفاده از روش PCR، ۷۱ نمونه (۳۸%) ازنظر مایکوپلاسما هومینیس مثبت بود. در بررسی شاخص ها، بین آلودگی باکتریایی و اختلاف میانگین کلاس C (حرکت اسپرم درجا)، رابطه معنی داری وجود داشت (۰۰۸/۰p=). نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد درصد بالایی از مردان نابارور، آلوده به مایکوپلاسما هومینیس می باشند که ممکن است منجر به بیماری های التهابی لگن، اورتریت و نازایی گردد. همچنین روش PCR در تشخیص مایکوپلاسما، یک تکنیک کارآمد و سریع بوده که می تواند در کنترل بیماری های مقاربتی مفید باشد.  

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علی عسگری

Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

راضیه نظری

Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

سید محمد حسین رضویان

Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :