تاثیر پیوند بین گونه ای سلول های بنیادی پالپ دندان انسان بر سطح اضطراب و حافظه در مدل بیماری آلزایمر القاشده با تری متیل تین

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 282

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-7_002

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بیماری آلزایمر، بیماری تحلیل برنده عصبی و شایع ترین علت دمانس است. از خصیصه های این بیماری می توان به فراموشی، اختلالات شناختی و کلامی، نقص حافظه، پارانویا، افسردگی و اضطراب اشاره کرد. در این مطالعه به بررسی تغییرات رفتاری - شناختی و سنجش سطح فاکتور هسته ای کاپا B متعاقب پیوند زنوژنیک سلول های بنیادی پالپ دندان انسان در مدل حیوانی بیماری آلزایمر پرداخته شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، از ۱۸ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (با وزن ۲۰±۲۲۰ گرم) استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به سه گروه (۶=n) شامل: کنترل (بدون هیچ نوع تیماری)، شم (TMT+PBS) و تجربی (TMT+DPSCs) تقسیم شدند. گروه های شم و تجربی، تری متیل تین (TMT) را به صورت درون صفاقی (به میزان ۸ میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) دریافت کردند. سپس با استفاده از آزمون ماز صلیبی مرتفع و ماز Y؛ میزان اضطراب، حافظه فضایی و کاری موردسنجش قرار گرفت. سطح فاکتور هسته ای کاپا B نیز با روش ELISA بررسی شد. یافته ها: تجویز درون صفاقی TMT باعث افزایش معنی داری (۰۵/۰p<) مدت زمان باقی ماندن در بازوی بسته ماز صلیبی، کاهش رفتار تناوبی و حافظه فضایی در گروه شم نسبت به گروه کنترل شد. از طرفی، متعاقب پیوند سلول های بنیادی، در سطح اضطراب، بهبود حافظه فضایی و کاری در گروه تجربی نسبت به گروه شم، کاهش معنی داری دیده شد. همچنین میزان فاکتور هسته ای کاپا B در گروه شم در مقایسه با گروه کنترل و تجربی افزایش معنی داری یافت (۰۵/۰p<). نتیجه گیری: پیوند زنوژنیک سلول های بنیادی پالپ دندان انسان، اثرات بهبودبخشی در علائم بیماری آلزایمر دارد؛ بنابراین پیوند این رده سلولی، نویدبخش درمان بیماری های شناختی و روانی است.

نویسندگان

سمیرا ملک زاده

Department of Biology, School of Sciences, Fars Science & Research Branch, Islamic Azad University

محمد امین عدالت منش

Department of Biology, School of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University

داوود مهربانی

Stem Cell & Transgenic Technology Research Center, Shiraz University of Medical Sciences

مهرداد شریعتی

Department of Biology, Kazerun Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Levy ML, Cummings JL, Kahn-Rose R. Neuropsychiatric symptoms and cholinergic ...
  • Naderi GA, Khalili M, Karimi M, Soltani M. The effects ...
  • نمایش کامل مراجع