بررسی پلی مورفیسم های T-۷۸۶C و ۴a۴b ژن نیتریک اکسید سنتاز ۳ (NOS۳) در مردان ایرانی مبتلا به واریکوسل

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 179

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-12_005

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: یکی از رایج ترین دلایل ناباروری در مردان، واریکوسل می باشد که عبارت است از اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی سیاهرگ های شبکه پامپینیفرم که در نهایت باعث کوچک شدن بیضه می گردد. مطالعات نشان داده است که افزایش سطح مارکرهای استرس اکسیداتیو، از جمله نیتریک اکسید (NO) در وریدهای گشاد شدهی بیماران مبتلا به واریکوسل، سبب اختلال در عملکرد بیضه می شود. هدف از این مطالعه، بررسی پلیمورفیسمهای T-۷۸۶C و ۴a۴b ژن NOS۳ به عنوان یک فاکتور ژنتیکی رایج و بررسی ارتباط آن با خطر ابتلا به واریکوسل در بیماران ایرانی بود. روش بررسی: با استفاده از تکنیک های Multiplex-ARMS PCR و PCR به ترتیب ارتباط بین پلی­مورفیسم­های T-۷۸۶C و ۴a۴b ژن NOS۳ در ۶۰ مرد ایرانی مبتلا به واریکوسل و ۶۱ نمونه کنترل بررسی شد. آنالیز آماری داده ها با استفاده از آزمون t-test انجام شد. سطح معنی داری، ۰۵/۰>P در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد از این ۶۰ فرد مبتلا به واریکوسل، ۹۵ درصد دارای   ژنوتیپ -۷۸۶TT، ۳/۳ درصد دارای ژنوتیپ هتروزیگوت -۷۸۶TC و ۶/۱درصد افراد CC برای پلی مورفیسم T-۷۸۶C بودند. علاوه براین، فقط ۵ درصد برای پلی مورفیسم ۴a۴b هتروزیگوت (ab) و ۹۵ درصد دارای ژنوتیپ نرمال aa بودند که از نظر آماری هیچ ارتباط معناداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: در این مطالعه، بیشتر افراد دارای دو ژنوتیپ TT و aa به ترتیب برای              پلی مورفیسم های T-۷۸۶C و ۴a۴b بودند. براساس این داده ها، ارتباط معنا داری بین پلی مورفیسم های ژن NOS۳ و افراد مبتلا به واریکوسل مشاهده نشد. شایان ذکر است که مطالعاتی با نمونه های بیشتر برای تایید این یافته ها باید انجام شود.

کلیدواژه ها:

Male Infertility ، Varicocele ، Nitric Oxide Synthase ۳ ، Polymorphism ، Multiplex PCR ، ناباروری مردان ، واریکوسل ، نیتریک اکسید سنتاز ۳ ، پلی مورفیسم ، واکنش زنجیرهای پلیمراز چندگانه

نویسندگان

سیده نفیسه طباطبایی

Department of Biology, School of Sciences, Yazd University

محمد مهدی حیدری

Department of Biology, School of Sciences, Yazd University

مهری خاتمی

Department of Biology, School of Sciences, Yazd University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :