تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی در دوران ریکاوری بر شاخص NLR و پلاکت خون افراد بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 329
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSBS-18-26_002
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: اختلال در شاخص نسبت نوتروفیل به لنفوسیت (NLR) و تعداد پلاکت های خونی و ماندگاری آن یکی از عوارض بیماری کووید-۱۹ می باشد. تمرین ورزشی دارای فشار متابولیکی و مکانیکی (تمرین ترکیبی) مناسب، یک عامل تنظیمی برای شاخص NLR و باعث افزایش پلاکت ها می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین ترکیبی در دوران ریکاوری بر شاخص NLR و پلاکت خون افراد بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹ بود.
مواد و روش ها: تعداد ۲۷ فرد بهبود یافته از بیماری کووید-۱۹ با میانگین سنی ۷±۳۵ سال و شاخص توده بدنی ۳.۱۸±۴۸.۲۶ کیلوگرم بر متر مربع به روش منطبق در دو گروه تمرین ترکیبی (۱۴ نفر) و گروه کنترل (۱۳ نفر) قرار گرفتند. افراد گروه تمرین ۳ جلسه در هفته، به مدت ۸ هفته تمرینات ترکیبی را اجرا کردند. یک روز قبل از اولین جلسه تمرین و ۲۴ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین در هفته های چهارم و هفته هشتم نمونه خون از آزمودنی ها گرفته شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری آنوا با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری (۰.۰۵>P) استفاده شد.
یافته ها: میزان شاخص NLR و پلاکت خون پس از ۸ هفته تمرین ترکیبی گرچه بهبودی نسبی یافتند، اما از نظر آماری معنادار نشدند. آزمون بونفرونی نشان داد بین تمامی هفته ها اثر زمان معنادار بوده است (۰.۰.۵>P). همچنین تغییرات وزن و شاخص توده بدنی بهبود غیرمعناداری را نشان داد (۰.۰۵
بیماری کووید-۱۹ شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید رجبی
دانشگاه خوارزمی
محمد رحیمی
دانشگاه خوارزمی
سهیلا بینا باجی
دانشگاه خوارزمی
عارف باسره
دانشگاه خوارزمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :