مقاله علمی – ترویجی: بررسی خصوصیات زیستی و بوم شناختی کیلی فیش باله آبیNothobranchius) (rachovii Ahl, ۱۹۲۶ به عنوان یکی از ماهیان آکواریومی آب شیرین
محل انتشار: مجله آبزیان زینتی، دوره: 9، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 301
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ORAQ-9-3_003
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1401
چکیده مقاله:
امروزه، تولید آبزیان زینتی به عنوان یک صنعت پیش رو و سودآور در کشور شناخته می شود. یکی از نیازها بذای توسعه این صنعت ، آشنایی با گونه های زینتی و محبوب می باشد. بنابراین لازم است که کارشناسان و متولیان آبزیان زینتی با معرفی گونه های مهم زینتی در سراسر جهان و خصوصیات بوم شناختی و زیست شناختی و همچنین، چگونگی تکثیر و پرورش آنها را مورد بررسی قرار دهند. در راستای این هدف، مطالعه حاضر به منظور مرور خصوصیات زیستی و بوم شناختی یکی از ماهیان زینتی محبوب در جهان تحت عنوان کیلی فیش باله آبی (Nothobranchius rachovii) انجام گرفت. بر اساس مرور منابع، کیلی فیش باله آبی که متعلق به خانواده کپورماهیان دندان دار، نخستین بار در سال ۱۹۲۶ از منطقه ای Beira در موزامبیک توصیف شد. محدوده پراکنش این گونه در آفریقا شامل استخرها و باتلاق های موقت یا گودال های پر از آب می باشد که سالانه در معرض خشک شدن قرار دارند. این گونه اغلب زیستگاه هایی که دارای بسترهای گل آلود و حداقل مواد معدنی هستند، ترجیح می دهد. با کاهش سطح آب، کیلی فیش باله آبی تخم های خود را در درون گل دفن می دهد و تا زمانی که آب به شرایط قبل بازگردد، از آنها محافظت می کند. این ماهیان از توانایی بقاء در شرایط سخت در زیستگاه طبیعی خود برخوردارند و در فصول مرطوب امکان تخم گذاری و تفریخ را پیدا می کنند. یافته های ارائه شده می تواند در راستای توسعه صنعت آبزیان زینتی در کشور و به ویژه به عنوان راهنمای پرورش و نگهداری کیلی فیش باله آبی مورد بهره برداری قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Killifish ، Habitat ، Distribution ، Freshwater aquarium ، Breeding ، کیلی فیش ، زیستگاه ، پراکنش ، آکواریوم آب شیرین ، پرورش
نویسندگان
علیرضا رادخواه
Departmemnt of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
سهیل ایگدری
Departmemnt of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
اسماعیل صادقی نژاد ماسوله
Inland Waters Aquaculture Research Center, Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agriculture Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar-e Anzali, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :