اثربخشی آموزش حل مسئله خانواده محور بر آثار منفی فاصله گذاری اجتماعی ناشی از کووید۱۹ در خانواده پرستاران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 207
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NMJ-30-2_001
تاریخ نمایه سازی: 9 مهر 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: شیوع ویروس کرونا و پیامدهای روانی ناشی از طرح فاصله گذاری اجتماعی یکی از مهم ترین وقایع اجتماعی قرن ۲۱ است که خانواده های پرستاران با پیامدهای روان شناختی ناشی از آن روبه رو هستند. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش حل مسئله خانواده محور بر آثار منفی فاصله گذاری اجتماعی ناشی از کووید۱۹ در خانواده پرستاران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل است. جامعه آماری شامل خانواده های پرستاران متاهل شاغل در بخش کرونای بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به تعداد ۳۸۰ نفر بودند. نمونه پژوهش شامل خانواده های پرستارانی بود که در ابزار سنجش فاصله گذاری اجتماعی نمره بالایی آورده بودند که تعداد آن ها ۱۰۰ نفر بود و در دو گروه ۵۰ نفره مداخله و ۵۰ نفره کنترل گماشته شدند. برای گروه مداخله ۱۰ جلسه دو ساعته آموزش مجازی پروتکل های حل مسئله خانواده محور برگزار شد. سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. داده ها با استفاده از آماره های فراوانی درصد، میانگین و انحراف استاندارد و آزمون تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ تجزیه وتحلیل شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد آموزش حل مسئله خانواده محور بر تعارض زناشویی، اضطراب و ترس در پرستاران موثر بوده است و تفاوت معنی داری بین گروه کنترل و مداخله وجود دارد (۰/۰۰۱P<).
نتیجه گیری: آموزش حل مسئله خانواده محور بر آثار منفی فاصله گذاری اجتماعی ناشی از کووید۱۹در خانواده پرستاران موثر است.
کلیدواژه ها:
Coronavirus ، Family-centered Problem-solving Training ، Nurses' Families ، Social Distancing ، آموزش حل مسئله خانواده محور ، خانواده های پرستاران ، فاصله گذاری اجتماعی ، ویروس کرونا
نویسندگان
سحر رضایی
Department of Counseling, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran
محمود گودرزی
Department of Family Counseling, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :