کاربرد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در آموزش دندانپزشکی: مرور نظامند
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 266
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
VCMMU01_043
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1401
چکیده مقاله:
هدف: واقعیت مجازی و افزوده در زمینه های مختلف با فراهم کردن تجسم اشیای متفاوت و بازدید مجازی از مکان های گوناگون،غوطه وری کامل کاربر در محیط های ترکیبی مجازی است که در آن احساسات ، حواس و واکنش های کاربر به طور مجازی توسطرایانه شبیه سازی می شود و شیوه ای نوین را در آموزش علوم پزشکی از طریق تعامل مصنوعی ایجاد کرده است. دندانپزشکی بخشی ازرشته پزشکی است و این فناوری ها در حیطه دندانپزشکی با آموزش کامل، تمرینات و ارزیابی های واقع بینانه نقش مهمی در روندآموزش ایفا میکند. در نتیجه ، برآن شدیم تا به بررسی کاربرد این فناوری هادر آموزش دندانپزشکی بپردازیم.روش: این پژوهش یک مطالعه مروری است. مقالات معتبر و مرتبط که در طی پنج سال اخیر و به زبان انگلیسی بودند از پایگاه داده ها و کتابخانه های الکترونیکی نظیر Web of Science ،Cochrane ،ProQuest ،Scopus ،PubMed با استفاده از کلید واژه هایی گرفتند. از ۲۴۰ مقاله بازیابی شده ۲۰ مقاله با معیار های ورود مطابقت داشت. دو داور به طور مستقل مقالات را برای مطابقت بامعیارهای مطالعه و کیفیت مطالعه ارزیابی کردند.نتایج: نتایج مطالعات به صورت نظامند طبقه بندی و ارزیابی شده اند و به بررسی کاربرد فناوری واقعیت افزوده و مجازی در آموزش پرداخته شد. براین اساس، ۳۷/۵% مطالعات به تاثیر این فناوری ها در جراحی ، ۲۵ % ایمپلنت و پروتزهای ثابت و متحرک دندانی. ۳۷/۵% مطالعات به کاربرد این فناوری ها در خدمات بهداشتی درمانی مربوط به دندانپزشکی پرداخته اند. بر طبق این مطالعات واقعیت مجازی و افزوده موجب ایمنی بیشتر، صرفه جویی در هزینه و زمان ، آموزش بهتر، افزایش مهارت های بالینی ، فراهم کردن ارزشتولیدی، افزایش یادگیری و مهارت آموزی دانشجو و کاهش زمان لازم برای نظارت توسط اساتید، برنامه ریزی مجازی با دقت بالا کهبهبود کیفیت مراقبت از بیماران را به دنبال دارد.نتیجه گیری: برنامه های واقعیت مجازی و افزوده در آموزش دندانپزشکی با ارائه مفاهیم یادگیری تعاملی به تازگی از اهمیت ویژه ایبرخوردار گشته است. این فناوری ها در آموزش تخصص هایی نظیر جراحی ، پروتز ثابت و متحرک، ترمیم و سایر تخصص ها درمقایسه با آموزش شبیه سازی پیش بالینی ، روش ایمن تر، بهینه تر و موثرتری محسوب می شود. در نتیجه به کار بردن این فناوری درآموزش دندانپزشکی مفید و کارآمد خواهد بود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه یزدان پناهی
دانشجوی کارشناسی ارشد، فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
نسرین داوری دولت آبادی
دکترای تخصصی، مدیریت اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.