تهیه نانو ذرات SBA-۱۵ اصلاح شده با CTAB در میکرو استخراج فاز جامد جهت استخراج و اندازه گیری مقادیر ناچیز رنگ خوراکی کارموئیزین در کمپوت آلبالو

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 43

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCHRA03_042

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1401

چکیده مقاله:

در این پژوهش، هدف اصلاح سطح نانو جاذب SBA-۱۵ به کمک یک سورفکتانت کاتیونی جهت برهم کنش با رنگ غذایی کارموئیزین می باشد. کارایی بالای نانو ذرات SBA-۱۵ به عنوان یک جاذب در استخراج با فاز جامد (SPE) گزارش شد. جاذب جدید نانو ذرات SBA-۱۵ اصلاح شده با CTAB برای استخراج و پیش تغلیظ رنگ خوراکی کارموییزین جفت شده به روش طیف سنجی نوری مورد استفاده قرار گرفت. در این کار ابتدا نانو ذرات SBA-۱۵ درمقیاس نانو ساخته شد سپس سورفکتانت کاتیونی CTAB از سر غیرقطبی روی آن می نشیند و رنگ خوراکی کارموییزین که شارژ منفی دارد روی سر قطبی CTAB قرار می گیرد و سپس برخی از پارامترهای موثر نظیر pH، مقدار سورفکتانت، مقدار جاذب، حجم نمونه، قدرت یونی محلول، سرعت و زمان سانتریفیوژ، نوع حلال شوینده و زمان استخراج در استخراج و پیش تغلیظ کارموییزین مورد مطالعه قرار گرفت. سپس واجذب کارموییزین از نانو جاذب بوسیله مخلوطی از حلال اتانل و استیک اسید انجام گرفت. فاکتور تغلیظ برای حجم ۱۰۰ میلی لیتر نمونه ۲۰ بدست آمد. حد تشخیص این روش ۱۰/۹ μgL -۱ و انحراف استاندارد نسبی با ۸ با اندازه گیری تکراری %۲/۸ بدست آمد. روش پیشنهادی برای اندازه گیری رنگ خوراکی در سطح ناچیز در نمونه های واقعی با نتایج رضایت بخش مورد استفاده قرار گرفت.

کلیدواژه ها:

نانو ذرات ، رنگ خوراکی ، پبش تغلیظ و استخراج

نویسندگان

رضوانه رستمیان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر، گروه شیمی، قائم شهر، ایران

علی میرابی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر، گروه شیمی، قائم شهر، ایران