بررسی محل مناسب اتصال پروب پوستی کنترل درجه حرارت در نوزادان نارس تحت گرم کننده تابشی بستری در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 102

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PSJ-20-3_001

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1401

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: قرارگیری پروب حرارت پوستی جهت بررسی مداوم دمای بدن نوزاد، یکی از اجزای اصلی مراقبت نوزادان به شمار می رود. لذا مدیریت دمای بدن نوزادن تحت گرم کننده ی تابشی، نیازمند توجه بسیار زیاد از سوی پرستاران است تا از عوارض ناخواسته جلوگیری گردد. هدف از این مطالعه، تعیین محل مناسب اتصال پروب پوستی کنترل درجه ی حرارت در نوزادان نارس تحت گرم کننده ی تابشی بستری در بخش های مراقبت های ویژه ی نوزادان شهر همدان در سال ۱۳۹۹ بود. مواد و روش ها: در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، ۱۴۰ نوزاد ۳۴ تا ۳۷ هفته ای بستری در بخش های مراقبت ویژه ی نوزادان شهر همدان در سال ۱۳۹۹ که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. دمای انکوباتور، ۳۷ درجه و برای تمامی نوزادان یکسان بود. برای هر نوزاد، پروب به ترتیب در محل های پیشانی، قفسه ی سینه در بین دنده ها، زیر بغل راست، بازوها در مجاورت نوک سینه، زیر بغل چپ، پشت پاها و قسمت بالایی ران متصل شد. دمای نوزاد که روی صفحه ی دیجیتال گرم کننده نشان داده می شد به مدت دو دقیقه بعد ثبت شد. برای ثبت داده ها از چک لیست پژوهشگرساخته استفاده شد و داده ها با استفاده از آزمون های t-test و Paired t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: همبستگی بین آگزیلاری چپ و راست بیشتر از همه بود، بدین معنی که بهترین محل قرار دادن پروب ترمومتر انکباتور بعد از اگزیلاری چپ، اگزیلاری راست می باشد (۰/۰۰۱ = P، ۰/۹۱ = r). نتیجه گیری: مناسب ترین محل جهت اتصال پروب پوستی کنترل درجه ی حرارت بعد از زیر بغل چپ، زیر بغل راست بود.

نویسندگان

مریم بابائی

Department of Nursing, Tuyserkan Branch, Islamic Azad University, Tuyserkan, Iran

مرضیه خلیلی

Department of Pediatric Nursing, Yasouj University of Medical Sciences, Yasouj, Iran

آرش خلیلی

Mother and Child Care Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

پگاه شریفیان

Nursing Care Research Center (NCRC), School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dubos C, Delanaud S, Brenac W, Yassin FC, Carpentier M, ...
  • Costeloe K, Hennessy E, Gibson AT, Marlow N, Wilkinson AR. ...
  • Merchant RM, Topjian AA, Panchal AR, Cheng A, Aziz K, ...
  • نمایش کامل مراجع