کاهش ارتعاشات یک سیستم غیر خطی با استفاده ازجاذب خطی در حالت تشدید اولیه
محل انتشار: بیستمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,552
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISME20_446
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391
چکیده مقاله:
در مقاله حاضر به منظور کنترل غیرفعال 1 ارتعاشات تشدید اولیه یک سیستم غیر خطی ضعیف بدون میراگر خاص 2، از یک جاذب دینامیک ارتعاشی خطی استفاده شده است. جاذب مورد نظر یکجرم متمرکز می باشد،که به وسیله یک فنر خطی و یک میراگر خطی به سیستم اصلی متصل شده است. جرم جاذب بسیار کمتر از جرم سیستم غیرخطی می باشد، و میزان ضرایب سختی و میرایینیز نسبت به سیستم غیرخطی بسیار ناچیز هستند. بعد از مدل کردن ریاضی سیستم، معادلات حرکت برای دو حالت، سیستم با جاذب خطی و سیستم غیرخطی اصلی بدست می آیند. جهت حل معادلات از روش مقیاس های چند گانه زمانی 3 با درنظر گرفتن دو گام زمانی استفاده شده است. فرضیات مورد نظر برای حل عبارتند از: ١. فرضیات مربوط به حالت تشدید اولیه ٢. ناچیز بودن جرم جاذبنسبت به جرم نوسانگر غیرخطی. از حل معادلات مذکور، دو معادله پاسخ فرکانسی به دست می آیند، که یکی مربوط به سیستم غیرخطی اصلی و دیگری مربوط به سیستم با جاذب خطی می باشد.سپس اثر تغییرات جرم، ضرایب سختی و میرایی جاذب، بر پاسخ فرکانسی سیستم غیرخطی مورد بررسی قرار می گیرد، و در مورد مقادیر بهینه پارامتر های ذکر شده جهت رسیدن به عملکرد مناسببحث می شود. نتایج نشان می دهند که در صورت غیر خطی ضعیف 4 بودن سیستم اصلی و تنظیم مناسب مقادیر پارامترهای جاذب، می توان با اطمینان از یک جاذب خطی با جرم و ضرایب سختی ومیرایی بسیار کم نسبت به سیستم اصلی، جهت کنترل ارتعاشات تشدید اولیه یک سیستم غیر خطی استفاده کرد. ضمنا جهت اعتبارسنجی روابط به نتایج مرجع [ 11 ] اعتماد شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپهر جعفرپور
دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه بوعلی سینا همدان
علیرضا شوشتری
استادیار گروه مکانیک، دانشگاه بوعلی سینا همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :