اولین گزارش زنبور پارازیتویید Dolichogenidea turkmena (Hym.: Braconidae, Microgastrinae)، از ایران (گزارش کوتاه علمی)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 87

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAEN-83-2_019

تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1401

چکیده مقاله:

طی بررسی هایی که به منظور شناسایی پارازیتوییدهای موجود در گال‎های زمستانه شته گال اسفنجی mordvilcovi Slavum و شته چین­دار کننده برگ بنه  Forda hirsutaروی درخت بنه Pistachia atlantica در منطقه تنگ شکن ارسنجان، استان‎ فارس طی سال ۱۳۹۲ انجام گرفت، یک گونه زنبور پارازیتویید با نام علمی Dolichogenidea turkmena Telenga ۱۹۵۵ (Hym.: Braconidae, Microgastrinae) از روی شته گال اسفنجی جمع­آوری گردید و توسط نویسنده آخر شناسایی شد. بر اساس منابع موجود، این گونه، گزارش جدیدی برای فون حشرات این خانواده در ایران محسوب می‎گردد (۱, ۲). نمونه‎های این زنبور پارازیتویید در کلکسیون حشرات دانشگاه شاهد تهران نگهداری می‎شود. Dolichogenidea turkmena Telenga ۱۹۵۵ (Hym.: Braconidae, Microgastrinae): نمونه های بررسی شده: ایران، ارسنجان،( ۲۹°۴۹'۴.۹۲"N, (۵۳°۳۲'۴۵.۴۰"E؛ ۱۹ فروردین ۱۳۹۲، ۳♀؛ ۷♂ مناطق پراکنش: ارمنستان، اردن، قزاقستان، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان (۴) و ایران (گزارش جدید). ویژگی‎های ریخت­ شناختی افتراقی: طول بدن ۵/۲-۸/۲ میلی­متر؛ شاخک کمی کوتاه­تر از طول بدن و خاکستری مایل به قهوه­ای؛ طول پالپ­های آرواره پایین خیلی کوتاه­تر از بلندی سر؛ تگولا زرد؛ میان گرده درخشان با نقاط ریز متراکم؛ سپرچه در بخش میانی صاف؛ پروپودئوم صاف، درخشان، بدون زواید موجی شکل جلوی فرورفتگی انتهایی؛ بال جلو با استیگمای زرد روشن؛ متاکارپوس کمی کوتاهتر از فاصله آن از نوک بال؛ رگبال دوم شعاعی-میانی توسعه نیافته؛ ران پای عقب قرمز مایل به زرد؛ ترژیت اول شکم با حاشیه موازی، در نیمه انتهایی صاف و با نقاط پراکنده و کوچک؛ شیارهای مایل روی دومین ترژیت شکمی با فاصله زیاد، بخش میانی بین آنها پهن و ذوزنقه­ای شکل؛ ششمین استرنیت شکمی کمی سخت شده و در بخش قاعده­ای دارای شیارهای طولی؛ طول غلاف تخمریز به اندازه ساق پای عقب (۳).

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه جهان

گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران

امین مقبلی قرایی

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‎عصر(عج) رفسنجان

غلامحسین حسن شاهی

گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران

عباس محمدی خرم آبادی

بخش تولیدات گیاهی، دانشکده‎ کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز

حبیب عباسی پور

گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران

جنو پاپ

گروه جانورشناسی، موزه تاریخ طبیعی مجارستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • GHAHARI, H., FISCER M. and TOBIAS, V. I., Entomofauna ۳۳(۲۲): ...
  • PAPP, J., European Journal of Taxonomy ۲۱: ۱-۵۴, ۲۰۱۲ ...
  • TOBIAS, V. I., SSSR, Leningrad, Russia, ۶۰۵-۸۱۶, ۱۹۸۶ ...
  • YU, D. S., VAN ACHTERBERG K. and K.HORSTMANN, Available from: ...
  • نمایش کامل مراجع