بررسی انتخاب سبک های یادگیری براساس مدل وارک در دانشجویان رشته های پزشکی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 2، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 347
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-2-2_005
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: سبک یادگیری VARK شامل سبک های دیداری، شنیداری، خواندنی و نوشتنی و سبک عملکردی یا جنبشی- حرکتی (با یادگیری از طریق لمس کردن، شنیدن، بوییدن، چشیدن و دیدن) است. هدف از مطالعه حاضر تعیین سبک های یادگیری دانشجویان سال اول پزشکی و بررسی ارتباط بین آنها بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی مقطعی است که طی آن ۸۰ نفر از دانشجویان پزشکی دختر دانشگاه علوم پزشکی به روش در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد سبک های یادگیری دیداری/شنیداری/خواندن-نوشتن/عملکردی (VARK) جمع آوری شده و به کمک نرم افزار ۱۶ SPSSبه روش توصیفی و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و P≤۰.۰۵ ملاک معنادار بودن در نظر گرفته شد.
یافته ها: در مجموع ۵/۴۷% دانشجویان مورد مطالعه فقط از یک سبک یادگیری و مابقی دانشجویان از دو، سه یا چهار سبک یادگیری استفاده می کردند. سبک غالب یادگیری در نمونه ها به ترتیب عبارت بود از روش های یادگیری از طریق شنیداری(۵/۶۲%)، خواندن-نوشتن(۲/۶۱%)، جنبشی-حرکتی(۸/۴۸%) و دیداری(۸/۳۳%) بود. ارتباط معنی داری بین استفاده از سبک خواندن-نوشتن و معدل دیپلم دانشجو وجود داشت (۴/۱-۱/. ۰۹۵%CI، ۰۲/۰>P). همچنین بین تحصیلات پدر و مادر با استفاده دانشجویان از سبک خواندن-نوشتن ارتباط معنی داری وجود داشت (به ترتیب برای پدر و مادر۰۱/۰P<، ۰۳/۰P<).
نتیجه گیری: بر اساس آنکه سبک غالب یادگیری در دانشجویان مورد مطالعه به ترتیب شنیداری، خواندن-نوشتن، جنبشی-حرکتی و دیداری بود، انتخاب روش تدریس و یاددهی به فراگیران متناسب با سبک یادگیری آنان می تواند در پیشرفت تحصیلی آنها تاثیرگذار باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرگس زمانی
Department of Psychology and Young Researchers and Talents Club, Hamadan Branch of Islamic Azad University, Hamadan, Iran
عباس کبودی
Department of Psychology, Hamadan Branch of Islamic Azad University, Najafabad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :