بررسی تاثیر آموزش توجه و تمرکز بر مهارتهای حل مسئله و استرس ناشی از امتحان در دانش آموزان دختر پایه هفتم
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 3، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-3-2_007
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: نتایج پژوهشهای پیشین در نمونه های خارجی حاکی از آن است که آموزش افزایش توجه وتمرکز نقش مهمی در یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. در همین راستا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش توجه و تمرکز بر مهارت های حل مسئله و اضطراب امتحان دانش آموزان انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع آزمایشی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانش آموزان دختر پایه هفتم مدارس دولتی ناحیه ۲ شهرستان رشت در طی سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ بود که ۳۰ نفر از آنها به روش چندمرحله ای تصادفی انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. برنامه آموزش توجه و تمرکز استاندارد طی ۱۰ جلسه به مدت یک ماه به گروه آزمایش ارائه شد، اما گروه کنترل هیچ آموزش خاصی را دریافت نکردند. هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با مقیاس حل مسئله کسیدی و لانگ و پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون مورد سنجش قرار گرفتند و داده های به دست آمده با استفاده از روش کوواریانس در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر مهارت های حل مسئله (۰.۰۰۱=P) و اضطراب امتحان (۰.۰۰۱=P) وجود دارد. بدین معنا که آموزش توجه وتمرکز توانسته است موجب بهبود مهارت های حل مسئله و کاهش اضطراب امتحان در دانش آموزان گروه آزمایش شود.
نتیجه گیری: تقویت توجه وتمرکز به عنوان یکی از محورهای اصلی کاهش استرس دانش آموزان و افزایش بازدهی ذهنی آنان باید به طور جدی مورد توجه متخصصان علوم روان و مربیان آموزشی قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Attention ، Concentration ، Problem solving skills ، Test anxiety. ، توجه ، تمرکز ، مهارت های حل مسئله ، اضطراب ، امتحان.
نویسندگان
شیما پورابوالقاسم حسینی
Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, University of Guilan, Rasht, Iran
عباسعلی حسین خانزاده
Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, University of Guilan, Rasht, Iran
سید ولی اله موسوی
Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :