بررسی رابطه بین میزان بهره مندی از فضاهای رفاهی شهری و سلامت روان شهروندان
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 3، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-3-2_003
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: تاثیر شرایط محیطی بر سلامت عمومی و روانی، در تحقیقات متعددی به اثبات رسیده است. در این میان نقش مبلمان و بهره مندی از فضاهای شهری به طور خاص، مورد توجه و علاقه برنامه ریزان شهری و سیاستگذاران بهداشتی بوده است. این بررسی قصد دارد تا رابطه وضعیت مبلمان شهری، میزان بهره مندی از فضاهای شهری و سلامت روان را در یک شهر مورد بررسی قرار دهد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک بررسی توصیفی-تحلیلی است که در تابستان سال ۱۳۹۴ در بین جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر شهر سبزوار به انجام رسیده است. به این منظور و با توجه به تعداد جمعیت شهر،۳۷۲ نفر به صورت نمونه گیری طبقه بندی شده تصادفی، انتخاب گردیدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه SCL-۹۰ و محقق ساخته (به ترتیب برای سلامت روان و وضعیت مبلمان و فضاهای شهری) که روایی و پایایی آنها تایید شده بود، گرد آوری شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که بین وضعیت مبلمان شهری و میزان بهره مندی از فضاهای شهری با سلامت روان در سطح P<۰.۰۵ رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: تناسب مبلمان شهری نقش مهمی را در تبیین و پیش بینی سلامت روان شهروندان ایفا می نماید. بر اساس یافته های این مطالعه می توان عنوان داشت که هر چه شهروندان از فضاهای شهری بیشتر بهره برداری نموده و مبلمان موجود در این فضاها، از تناسب و جانمایی بهتری برخوردار باشند، سلامت روان بالاتری خواهند داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رستم صابری فر
Department of Urban Planning, Payam Noor University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :