روش های شناسایی نقاط تاثیرگذار برای روش کمترین توان های دوم
محل انتشار: دوفصلنامه اندیشه آماری، دوره: 26، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 217
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISS-26-1_001
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1401
چکیده مقاله:
روش کمترین توان های دوم برای برآورد ضرایب رگرسیونی مدل های خطی روشی بسیار ساده، کاربردی و مفید است. این روش آماری توسط کاربران رشته های مختلف به سبب ارائه بهترین برآوردگر خطی نااریب با کمترین واریانس مورد استفاده قرار می گیرد. متاسفانه این روش در شرایطی که مشاهده (مشاهدات) پرت در مجموعه داده حضور داشته باشند، خروجی قابل اطمینانی نخواهد داشت، زیرا نقطه فروریزش (معیار استواری برآوردگر) این روش %۰ است. به همین سبب شناسایی این مشاهدات امری حائز اهمیت است. تاکنون روش های مختلفی برای شناسایی این مشاهدات پیشنهاد شده است. در این مقاله به مرور و بحث در مورد جزئیات روش های معرفی شده پرداخته می شود. در انتها با ارائه یک مثال شبیه سازی به بررسی هر یک از روش های معرفی شده می پردازیم.
کلیدواژه ها:
Least Squares ، Leverage point ، Outliers ، Outlier Detection ، کمترین توان های دوم ، نقطه اهرمی ، نقطه پرت ، شناسایی نقاط پرت
نویسندگان
منیره معنوی
Semnan University
مهدی روزبه
Semnan University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :