مدل جامع مدیریت منابع انسانی (با استفاده از رویکردهای ناب، اخلاقی، چابک، تاب آور و سبز) در صنعت بانکداری ایران
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 224
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-17-2_017
تاریخ نمایه سازی: 19 شهریور 1401
چکیده مقاله:
زمینه: سرمایه انسانی به عنوان یک دارایی نامشهود و منبع مهم ایجاد مزیت رقابتی در صنعت بانکداری، زمینه را برای بهبود قابلیتهای سازمانی فراهم می آورد. در سالهای اخیر، سازمانها برای رقابتپذیری و حفظ حیات، از مفاهیمی نظیر ناب، اخلاقی، چابک، تاب آور و سبز و ترکیب آنها به اشکال مختلف سود می برند. از آن جایی که پیاده سازی رویکردهای فوق، مستلزم بکارگیری آنها در مدیریت منابع انسانی سازمانها است، هدف اصلی این پژوهش، طراحی مدلی ا ست که بتواند به طور هم زمان از پنج رویکرد ناب، اخلاقی، چابک، تاب آور و سبز در مدیریت منابعانسانی صنعت بانکداری ایران استفاده نماید.
روش:پژوهش حاضر در زمره پژوهشهای آمیخته بود. در بخش کیفی جامعه آماری خبرگان حوزه مدیریت منابع انسانی سیستمبانکی و اساتید دانشگاه بودند که ۱۲ نفر از آنها به روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند، برای مطالعه انتخاب شدند. داده های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگانگردآوری و با استفاده از روش تحلیل تم، مورد تحلیل قرارگرفته ا ست. در بخشکمی از همان جامعه و نمونه بخشکیفی استفاده شد و دادهها با استفاده از پرسشنامه تهیهشده در بخشکیفی جمعآوری و با روش تحلیل سلسله مراتبی فازی اولویتبندی شدند.
یافته ها:نتایج حاصل از تحلیل تم نشان داد مدل مدیریت منابع انسانی بر اساس رویکرد ۵ گانه دارای ۲۷۳ کدهای اولیه، ۴۵ تم نهایی اصلی و ۹۲ تمنهایی فرعی است. همچنین تحلیل سلسله مراتبی فازی نشانداد به ترتیب مدیریت منابعا نسانی اخلاقی، تاب آور، ناب، چابک و سبز، در صنعت بانکداری ایران دارای اولویت هستند.
نتیجه گیری:مدیریت منابع انسانی برای هدایت نگرشها و رفتارهای کارکنان و ایجاد نفوذ درمحیط نیازمند تدوین استراتژیهای متناسب و ترکیب رویکردهای مختلف است در این راه توجه به اصول و رویکرداخلاقی در کنار سایر رویکردهاراز اهمیتی ویژه برخوردار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر عباچی
۱. دانشجوی دکتری مدیریت دولتی - مدیریت منابع انسانی، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران
مجتبی طبری
۲. گروه مدیریت، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران
تورج مجیبی
۲. گروه مدیریت، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :