بررسی نوع نگرش به شکاف دیجیتالی در بین دانشجویان و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی و وضعیت اقتصادی - اجتماعی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 153
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMED-11-4_004
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: مسئله شکاف دیجیتال میتواند در مقیاس ملی و در بین نهادها و یا گروه های مختلف یک جامعه وجود داشته باشد چرا که در واقع، شکاف دیجیتالی حاکی از نابرابری در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نوع نگرش به شکاف دیجیتالی در بین دانشجویان و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی و وضعیت اقتصادی – اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شده است.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه آماری بر اساس جدول مورگان ۲۶۵ نفر شده و برای انتخاب این نمونه از روش تصادفی خوشهای چندمرحلهای استفاده گردید. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه نگرش نسبت به اینترنت دیویس (۱۹۸۹) و پرسشنامه محقق ساخته وضعیت اقتصادی - اجتماعی میباشد. روایی صوری پرسشنامه توسط اساتید و متخصصان مربوطه تایید و به منظور تایید پایایی آنها از آزمون ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون همبستگی پیرسون و T مستقل استفاده شد.
نتایج: تجزیه و تحلیل دادهها حاکی از آن است که بین نگرش نسبت به شکاف دیجیتالی و پیشرفت تحصیلی و همین طور وضعیت اقتصادی - اجتماعی دانشجویان رابطه معناداری وجود دارد. همچنین دادههای حاصل از آزمون تی مستقل بین نوع نگرش به شکاف دیجیتالی دانشجویان بر حسب جنسیت تفاوت معناداری نشان داد.
نتیجه گیری: برای اینکه فنآوریهای اطلاعات همچون موتور قدرتمند توسعه اقتصادی - اجتماعی به کار رود، شکافی که در دسترسی به کارگیری این فناوریها بین افراد وجود دارد، باید حذف گردد. در این راستا، آموزشهای منظم برای توسعه منابع انسانی و کاهش شکاف دیجیتال ضرورت دارد
کلیدواژه ها:
Digital gap ، socio-economic status ، educational progress ، شکاف دیجیتالی ، وضعیت اقتصادی – اجتماعی ، پیشرفت تحصیلی
نویسندگان
زهرا دریکوندی
Faculty of Literature and Human Sciences, Arak University, Arak, Iran
علی دریکوندی
Teacher Imam Reza, Andimesk, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :