رابطه ورزش و شاخص های استخوانی و دیابت

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 102

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

UMAPHYSIO01_047

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف فعالیت بدنی منظم , اثرات بالقوه ایی بر تندرستی و پیشگیری و درمان بیماری های متابولیکی مانند دیابت و بیماری های ا ستخوانی مانند پوکی ا ستخوان دارد. فاکتور های مرتبط با دیابت در اثر فعالیت بدنی منظم بهبود یافته و منجر می شود قند خون کاهش یابد همینطور مارکر های ا ستخوانی در اثر ورزش افزایش می یابد و باعث کاهش پوکی ا ستخوان می شود. بنابراین هدف از مطالعه مروری حا ضر بررسی رابطه ورزش و شاخص های استخوانی و دیابت می باشد.روش شنا سی ورزش و شاخص های ا ستخوانی و دیابت در ارتباط با یکدیگر می با شند و بر هم اثرات بالقوه ای دارند این درحالی ا ست که اطلاعات متناقضی در رابطه با این ارتباط وجود دارد. بنابراین در این تحقیق با استفاده از کلید واژه های ورزش، شاخص های استخوانی و دیابت از طریق جستجو در بانک های اطلاعاتی از جمله ,Civilika,Elmnet,PubMed, PEDro, Science Direct, Springer, Ovid, ,ProQuest, Cochrane Library, Scopus, Google Scholar در فاصله زمانی بین ۲۰۰۰تا ۲۰۲۲ رابطه ورزش و شاخص های استخوانی و دیابت بررسی خواهد شد.یافته هادر این مطالعه آن دسته از مقالاتی که به ارتباط بین ورزش و شاخص های ا ستخوانی و دیابت ا شاره دارد, مورد ا ستفاده قرار گرفته ا ست. بدین ترتیب از بین ۴۰ مقاله بد ست آمده تعداد۲۳ مقاله مورد مطالعه قرار گرفتند, تا رابطه ورزش و شاخص های ا ستخوانی و دیابت ارزیابی شوند.نتیجه گیری تمامی مطالعات انجام شده بر روی مقالات مربوط به کارگیری فعالیت بدنی جهت بررسی اثرآن بر شاخص های استخوانی و دیابت ,نشانگر این امر بود که بین ورزش و شاخص های استخوانی و دیابت ارتباط وجود دارد و ورزش منظم بیماری های استخوانی و دیابت را بهبود می بخشد. باوجود این مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه میگردد.

نویسندگان

فاطمه اکبری ورگسران

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاهمحقق اردبیلی، اردبیل، ایران

آمنه پوررحیم قورقچی

دانشیارفیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل، ایران