نقش گردشگری شهری به منظور درآمد پایدار شهرداریهامطالعه موردی: شهر ساری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF09_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدرالدین متولی

دانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نور، ایران

زهرا باقری جامخانه

دانشجوی دکتری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نور، ایران

چکیده

تحقیق جاری با هدف بررسی تاثیر گردشگری مذهبی بر درآمد پایدار شهرداری ساری صورت گرفت . ابعاد سه گانه درآمد پایدار شامل مطلوبیت ، تداوم پذیری و انعطاف پذیری مورد توجه هستند. تاثیر گردشگری بر هر یک از این ابعاد نیز به عنوان اهداف فرعی پژوهش مورد توجه است . جامعه آماری پژوهش ، کارشناسان و برنامه ریزان حوزه تحقیق در شهر ساری بودند که در شهرداری ساری مشغول فعالیت بودند. گردآوری دادهها با ابزار پرسشنامه صورت گرفت . پرسشنامه ها با روش نمونه گیری در دسترس در اختیار ۵۰ نفر از کارشناسان و برنامه ریزان حوزه تحقیق در شهر ساری قرار گرفت . به منظور بررسی فرضیه های تحقیق تحلیل استنباطی با کمک نرم افزار SPSS صورت گرفت . با توجه به نرمال بودن داده ها بر اساس آزمون کولموگروف اسمیرنف ، تحلیل رگرسیون به عنوان روش تحلیلی مورد استفاده قرار گرفت . یافته ها نشان داده است که سطح معناداری ۰۲۱,۰ بدست آمده که کمتر از مقدار ۰۵,۰ است و ضریب ۳۲۶,۰ برای متغیر گردشگری نشان داد که گردشگری به طور معناداری بر پایداری درآمد شهرداری ساری تاثیر مثبت دارد. در بررسی تاثیر ابعاد درآمد پایدار نیز مشخص شد برای بعد انعطافپذیری، سطح معناداری ۰۳۸,۰ به دست آمده و ضریب متغیر گردشگری در آن ۳۱۱,۰ است که نشاندهنده معناداری مدل رگرسیون و تاثیر مثبت گردشگری بر بعد انعطاف پذیری است . سطح معناداری آنالیز واریانس مرتبط با بعد تداوم نیز ۰۲۲,۰ به دست آمد که با توجه به ضریب ۳۲۳,۰ برای متغیر گردشگری در مدل رگرسیون نتیجه گرفته شد که گردشگری تاثیر مثبت و معنادار بر بعد تداوم درآمدهای شهرداری ساری دارد. برای بعد مطلوبیت سطح معناداری ۰۰۶,۰ به دست آمد و ضریب متناظر متغیر گردشگری در تحلیل رگرسیونی ۴۶۸,۰- است که نشان می دهد گردشگری تاثیر منفی و معنادار بر بعد مطلوبیت درآمدهای شهرداری ساری دارد. نتایج تحلیل دادهای مبتنی بر آزمونهای مربوطه نشان داد که گردشگری تاثیر مثبت و معناداری بر درآمد پایدار شهرداری دارد. فرضیه های مرتبط با ابعاد درآمد پایدار نیز مشخص نمود گردشگری بر دو بعد تداوم درآمد و انعطاف پذیری درآمد تاثیر مثبت دارد، در حالی که گردشگری مذهبی بر بعد مطلوبیت درآمد شهرداری تاثیر منفی دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری، شهرداری، درآمد پایدار، ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.