طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه آموزشی تدریس اخلاق در آموزش به روش مباحثه در سناریوهای واقعی: یک فعالیت دانش پژوهی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMED-16-2_005
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: تعهد اساتید به رعایت اصول و ارزش های اخلاقی در نقش یک الگو، منجر به تقویت اخلاق مداری در دانشجویان و متعاقب آن توسعه اخلاق در جامعه می شود؛ بنابراین دانشگاه ها نیاز به ترویج و آموزش اثربخش اخلاق به اساتید خود دارند.
روش بررسی: مطالعه مداخله ای حاضر در قالب یک فعالیت دانش پژوهی و با تبعیت از الگوی برنامه درسی"کرن" طراحی، اجرا و ارزشیابی شد. در ابتدا، پس از مروری بر مطالعات و نیازسنجی، اهداف دوره، محتوای آموزشی و استراتژی تدریس تعیین شد. سپس ده جلسه آموزشی با شیوه تدریس مبتنی بر مباحثه بر روی سناریوهای واقعی برگزار گردید. تمامی مباحثه ها در کلاس ها ضبط و پیاده سازی شد. در پایان هر جلسه از شرکت کنندگان خواسته شد، سناریوهایی بر اساس تجارب شخصی خود، ارسال نمایند. جهت ارزشیابی، تعداد شرکت کنندگان و سناریوها ملاک ارزیابی قرار گرفت و مباحثه ها نیز با روش تحلیل محتوا، تحلیل و تفسیر شد.
نتایج: تحلیل داده ها موید حضور ۱۱۰ نفر عضو هیات علمی و ارسال ۳۲ مورد سناریو بود. در بخش کیفی نیز ۱۹۴ کد اولیه، در چهار طبقه اصلی «تعهد در امر تدریس و یادگیری دانشجو»، «اخلاق به مثابه قانون»، «جو آموزشی اخلاق مدار» و «رول مدلبودن استاد» استخراج شد.
نتیجه گیری: با توجه به استقبال اعضای هیات علمی و همچنین استخراج مفاهیم کلیدی، پیشنهاد می گردد تا از این شیوه تدریس در توانمندی اساتید در درک اصول اخلاق در آموزش، ایجاد حساسیت اخلاقی و تقویت تصمیم گیری های اخلاقی استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا ساداتی
Instructor, School of Paramedical, Department of Operating Room, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.
مرتضی مطهری پور
Assistant Professor of Islamic Education, School of Medicine, Department of Islamic Studies, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.
حوروش فرجی دانا
Assistant Professor of Forensic Medicine, School of Medicine, Department of Emergency Medicine, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.
رعنا آب جار
Instructor, School of Paramedical, Department of Operating Room, Alborz University of Medical Science, Karaj, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :