بررسی میزان اثربخشی آموزشی و رضایت مندی دانشجویان پزشکی از کلاس وارونه مبتنی بر وب در مقایسه با روش تدریس سخنرانی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMED-16-3_008
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: بهنظر می رسد مدل های آموزشی دانشجو محور، همچون کلاس درس وارونه، به ویژه زمانی که با فناوری وب همراه گردد، فرصت های آموزشی بیشتری را در اختیار فراگیران قرار دهد. مطالعه حاضر بررسی میزان اثربخشی و رضایت مندی دانشجویان پزشکی از روش کلاس درس وارونه مبتنی بر وب در مقایسه با تدریس به روش سخنرانی را هدف قرار داد.
روش بررسی: این یک مطالعه نیمه تجربی است که ۵۱ نفر را در هر یک از دو گروه مداخله و کنترل ارزیابی می کند. در گروه مداخله، محتوای درس فیزیوپاتولوژی ریه یک هفته قبل از کلاس درس حضوری در قالب انواع فایل های دیجیتال همچون ویدیو، متن، تصویر، صوت و نرم افزارهای تعاملی از طریق سامانه مدیریت یادگیری الکترونیکی نوید در اختیار فراگیران قرار گرفت و الزام شد تا آنان محتوا را قبل از کلاس مطالعه نمایند. سپس کلاس درس حضوری با بحث گروهی، پرسش و پاسخ و یادگیری مبتنی بر حل مساله تکمیل گردید. در گروه کنترل، تدریس به روش سخنرانی سنتی در داخل کلاس درس انجام شد. داده ها با استفاده از SPSS نسخه ۱۸ آنالیز گردید.
نتایج: توزیع سن، جنس و میانگین نمرات پیش آزمون در دو گروه مورد مطالعه، همگن بود. در گروه مداخله، دانشجویان میانگین نمره درسی بالاتری نسبت به گروه کنترل کسب نمودند (۰۰۵/۰ = P). همچنین میزان نمره رضایت دانشجویان در گروه مداخله به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (۰۰۱/۰ < P).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج، روش کلاس وارونه نه تنها باعث بهبود یادگیری می شود، بلکه با رضایت مندی بیشتر در بین دانشجویان همراه است.
کلاس درس وارونه، مدل آموزشی، یادگیری الکترونیکی، رضایت مندی، پزشکی
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید غلامرضا مرتضوی مقدم
Birjand University of Medical Sciences
الهه الهیاری
Birjand University of Medical Sciences
فاطمه واحدی
Birjand University of Medical Sciences
مجید زارع بیدکی
Birjand University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :