بررسی نحوه جمع آوریو دفع زباله عفونی در مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی شهرستان کلات و تاثیر آموزش پرسنل در دفع ایمن زباله های عفونی طی سال 88
محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,378
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH13_131
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391
چکیده مقاله:
دفع پسماندهای بیمارستانی نیازمند مدیریت صحیح با اصول بهداشتی و مهندسی است ، در ایران 58/04% پسماندها ، دفن 30/64% سوزانده و 18/2% تلنبار می شوند که مورد تایید مجامع علمی و بین المللی نیست. بهرهمندی از اطلاعات در خصوص جمع آوری ، ایمن سازی ، دفع پسماندهای پزشکی حائز اهمیت است . به علت عدم اگاهی پرسنل درگیر و عواقب بهداشتی نامطلوب لازم است کارکنان امور بهداشتی در این زمینه اطلاع کافی داشته باشند. روش تحقیق : در این مطالعه 7 مرکز درمانی ، 7 واحد از 21 خانه بهداشت بازدید و چک لیست تکمیل شد. سپس با انجام پیش آزمون ، برگزاری کلاس آموزشی ، پس آزمون ، بازدید مجدد و تکمیل مجدد چک لیست ها ، با استفاده از روش اماری SPSS نتایج آنالیز گردید. نتایج : نتایج : نشان داد 17.5% قبلا آموزش دیده و اطلاعات کافی داشتند .5% پرسنل راه مناسب ایمن سازی را سوزانیدن ، 9% زباله سوز ، 2.5% دفن و هیچکدام اتوکلا می دانستند . پس از نتایج نشان داد با توجه به p < 0.05 ، ارتباط مناداری بین شرکت در کلاس و افزایش اطلاعات و زمان نگهداری پسماندها و برگزاری کلاس وجود دارد . بین نظر پرسنل درباره روش دفع پسماند مراکز شان و برگزاری کلاس آموزشی ارتباط معنا داری ملاحظه نگردید (p>0.05) بیشترین تغییرات رفتار مربوط به پرستاران و ماماها 71.4% و کمترین ، نیروهای خدماتی 57.1% بود. نتیجه گیری : با توجه به نتایج ، تغییر رفتار نیازمند برگزاری کلاسهای پیوسته و افزایش سطح تحصیلات و استخدام پرسنل ماهر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بتول محب راد
کارشناسی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دانشکده بهداشت
میر ابوطالب کاظمی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دانشکده بهداشت
علیرضا رعنایی
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت کلات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :