بررسی آزمایشگاهی پایداری موج شکن های توده سنگی با آرمور پیشنهادی بتنی جدید
محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی دریا، دوره: 18، شماره: 35
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 231
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MARIN-18-35_009
تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1401
چکیده مقاله:
آرمورها نوعی لایه محافظ تهیه شده از سنگ یا بتن هستند که در ساخت موجشکنها یا خطوط ساحلی استفاده میشوند و با الگوی خاص چینش منظم یا نامنظم در موجشکنها یا سواحل مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. آسیب لایه آرمور در مواجه با امواج به عنوان مهمترین حالت خرابی در قواعد طراحی موجشکنهای تودهسنگی بیان شده است. از آنجا که ساخت موجشکن پروژه ای پر هزینه است، پایداری این سازه در طول عمر بهرهبرداری بسیار حائز اهمیت خواهد بود. این مطالعه در بر دارنده نتایج بررسی آزمایشگاهی پایداری موجشکن تودهسنگی پوشش داده شده با لایه آرمور متشکل از بلوک های آرمور جدید است. در این آزمایشها که با استفاده از امواج نامنظم انجام شده است، تاثیر پارامترهای ارتفاع مشخصه امواج، پریود امواج و تغییرات سطح تراز آب بر روی پایداری این قطعات آرمور بتنی را مورد بررسی قرار داده است. نتایج بدست آمده از تخریب لایه آرموری در قالب پارامتر خسارت نسبی (Nod) ارائه شده است که پایداری آرمور با افزایش مقادیر ارتفاع مشخصه و پریود امواج کاهش یافته و لایه آرمور موجشکن تودهسنگی خسارت خواهد دید. همچنین تاثیرات خسارت پیشرونده بر سایر اجزا موجشکن در مواجه با اندرکنش موج و سازه ارزیابی شد و نتایج این بررسی نشان دهنده کارایی آرمور پیشنهادی بتنی جدید است.
کلیدواژه ها:
Experimental Test ، Rubble-mound Breakwater ، New Recommended Concrete Armor ، Stability ، Progressive Damage ، تست آزمایشگاهی ، موج شکن توده سنگی ، آرمور پیشنهادی بتنی جدید ، پایداری ، خسارت پیش رونده
نویسندگان
سیدمرتضی مرعشیان
Civil Engineering Department, Faculty of Engineering, University of Qom
مهدی عجمی
Water and Environmental Engineering Department, Faculty of Civil Engineering, Shahrood University of Technology
روح الله امیرابادی
Civil Engineering Department, Faculty of Engineering, University of Qom
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :