تخمین بلندمدت تغییرات عوامل اقلیمی ایستگاهی تحت مدل CanESM۲ (مطالعه موردی: ایستگاه سینوپتیک بروجرد)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 236
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MMWS-2-4_003
تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1401
چکیده مقاله:
تغییر اقلیم یک پدیده اتمسفری-اقیانوسی در مقیاس جهانی و دوره زمانی بلند مدت است که تحت تاثیر عواملی چون فعالیت های خورشیدی، آتش فشان ها، اقیانوس ها و اتمسفر (عوامل طبیعی) و یا فعالیت های انسانی، رخ می دهد. هدف از انجام این مطالعه پیش بینی تغییرات پارامترهای اقلیمی ایستگاه سینوپتیک بروجرد در ۱۰۰ سال آینده، با استفاده از نرم افزار SDSM است. در این پژوهش از مدل اقلیمی CanESM۲، تحت سه سناریوی RCP۲.۶، RCP۴.۵ و RCP۸.۵ در سه بازه زمانی ۲۰۲۱-۲۰۴۰، ۲۰۴۱-۲۰۶۰ و ۲۰۶۱-۲۰۸۰ استفاده شده است. هم چنین دوره زمانی ۲۰۰۰-۱۹۹۰ جهت واسنجی و دوره زمانی ۲۰۰۵-۲۰۰۱ جهت صحت سنجی انتخاب شدند. نتایج نشان داد که در تمامی سناریو ها و دوره های مورد بررسی، بارش دارای روند کاهشی است. بیش ترین درصد کاهش بارندگی، مربوط به ماه ژانویه در دوره زمانی ۲۰۲۱-۲۰۴۰ و سناریوی RCP۸.۵، به میزان ۶۹/۲۲ درصد است. پارامتر دما در تمامی سناریو ها و دوره های مورد مطالعه در این پژوهش نسبت به دوره پایه روند افزایشی داشت. بیش ترین مقدار افزایش به ترتیب در داده های دمای حداقل مربوط به سناریوی RCP۴.۵ در ماه اکتبر دوره زمانی ۲۰۶۱-۲۰۸۰ و برابر با ۴/۹۰ درجه سانتی گراد و در داده های دمای حداکثر مربوط به سناریوی RCP۴.۵ ماه اکتبر دوره زمانی ۲۰۸۰-۲۰۶۱ و برابر با ۷/۰۲ درجه سانتی گراد پیش بینی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد حسین جهانگیر
دانشیار/ گروه انرژی های نو و محیط زیست، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
فاطمه روزبهانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد اکوهیدرولوژی/گروه انرژی های نو و محیط زیست، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :