اکسیداسیون 4-کلروفنل با استفاده ازفناوری های اکسیداسیون پیشرفته UV/H2O2MW/H2O2 و Fenton, Ultrasound/Fenton از فاضلاب صنایع شیمیائی
محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,165
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH13_075
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391
چکیده مقاله:
4- کلروفنل در فاضلاب صنایع شیمیایی و پتروشیمی بدلیل خصوصیات سمی بالاو تجزیه پذیری کم در حین استفاده از روش های تصفیه متداول حائز اهمیت بوده و لزوم توجه به سایر روش های پیشرفته به منظور حذف آن الزامی به نظر می رسد . در این مطالعه کاربرد سیستم های UV/H2O2 و MW/H2O2 و US/Fenton با استفاده از سه واحد پایلوت در مقیاس آزمایشگاهی که تاثیر پارامترهای مختلف نظیر pH غلظت پراکسید ئیدروژن و زمان تابش 4-کلروفنل مورد بررسی قرار گرفته است . نتایج این مطالعه نشان داد که در میان غلظت های مولی متفاوت H2O2 به ترتیب 0/05 و 0/1 و 0/05 مول بر لیتر پراکسید ئیدروژن به عنوان نسبت بهینه در سیستم های UV/H2O2 و MW/H2O2 و US/Fenton انتخاب گردید . همچنین با افزایش غلظت ماده اکسید کننده در هر سه سیتم میزان حذف ماده آلی کاهش یافته است. در خصوص تاثیر PH ، نتایج این مطالعه حاکی از آن است که د رمیان سه دامنه متفاوت اسیدی ، قلیایی و خنثی میزان تجزیه ماده آلی در سیستم UV/H2O2 در شرایط خنثی و اسیدی نسبتا برابر بوده و راندمان تجزیه بالاتر از حالتی است که از PH قلیائی استفاده می گردد. در سیستم MW/H2O2 و US/Fenton نیز شرایط بهینه ب هترتیب در محیط قلیائی و اسیدی حادث شده است. در شرایط بهین هاز نظر PH و غلظت پراکسید ئیدروژن مقدار حذف 4- کلروفنل در سیستم UV/H2O2 طی زما ماند 40 دقیقه بیش از 99% ، در سیستم MW/H2O2 پس از گذشت زمان 180 دقیقه 85 درصد و در سیستم US/Fenton پس از 40 دقیقه بیش از 99 درصدبوده است. بنابراین دو سیستم UV/H2O2 و US/Fenton جهت کاهش 4-کلروفنل در صنایع شیمیائی توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالمطلب صید محمدی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان
قربان عسگری
هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزش
زهرا شریفی
کارشناس واحد بهداشت محیط، آزمایشگاه آب و فاضلاب ، مرکز بهداشت دانشگاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :