بررسی اثر سویه های مختلف باکتری برادی ریزوبیوم ژاپونیکوم (Bradyrhizobium japonicum) بر جذب ریز مغذی ها در اندام هوایی و عملکرد دانه در گیاه سویا (Glycine max L.)
محل انتشار: مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی، دوره: 4، شماره: 16
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 402
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOP-4-16_004
تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مدت های مدیدی است که مایه تلقیح ریزوبیومی، جهت افزایش عملکرد و کاهش مصرف کودهای نیتروژنی در کشت انواع لگوم مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف این کود های بیولوژیکی می تواند در حفظ محیط زیست و بهبود عملکرد گیاه موثر باشد. بدین منظور اثرات تلقیح ۶ سویه مختلف باکتری برادی ریزوبیوم (شامل مایه تلقیح های سویای تولید داخل، RS۱۵۰، RS۱۵۱، RS۱۵۲،RS۱۵۴ وNitrogen-Italia) با بذر گیاه سویا رقم JK، بر جذب میکروالمنت ها در اندام هوایی گیاه و در نتیجه عملکرد گیاه در شرایط مزرعه ای مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله ۵۰ درصد گل دهی از تیمارها نمونه برگ تهیه و میزان آهن، مس، روی و منگنز آن ها اندازه گیری و در مرحله برداشت نیز میزان عملکرد گیاه تعیین گردید. اندازه گیری و مقایسه جذب و تجمع آهن، مس، روی و منگنز در برگ نشان داد که تلقیح باکتری های برادی ریزوبیوم بر میزان عناصر موجود در برگ ها نسبت به شاهد تاثیر معنی داری داشته است. همچنین مقایسه عملکرد گیاه شاهد با تیمار های مختلف نشان داد اثر تلقیح باکتری های مورد استفاده بر عملکرد سویا معنی دار بوده است. بنابراین استفاده از کودهای بیولوژیکی در بهینه سازی مصرف کود در کشاورزی بوم شناختی حائز اهمیت بوده و ضمن افزایش عملکرد و تاکید بر کاهش اثرات زیست محیطی، می توانند جایگزین خوبی برای کودهای شیمیایی باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آذر دخت مهدی پور
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاداسلامی واحد گرگان
محمد علی رضایی
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاداسلامی واحد گرگان
احمد اصغرزاده
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
علی چراتی
عضو هیئت علمی مرکز تحیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :