ارائه الگوی راهبردی ارتقای برند ملی ایران در کشورهای عربی از طریق رسانه های مجازی با تاکید بر منافع ملی
محل انتشار: فصلنامه امنیت ملی، دوره: 12، شماره: 43
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 252
فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NSJ-12-43_007
تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1401
چکیده مقاله:
رسانه های اجتماعی مجازی قابلیت نوظهور جدیدی است که شرایط جغرافیای سیاسی را در روابط بین ملت ها و دولت ها تغییر داده است. این رسانه ها در تمام ابعاد سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی ،دفاعی و امنیتی وروابط بین المللی نفوذ و الگوهای رفتاری و شیوه های ارتباطات اجتماعی نیز متحول شده اند . هدف اصلی در این مقاله با توجه به سیاست های بالادستی ابلاغی مقام معظم رهبری بویژه سیاست ارتقاء قدرت سایبری ایران در تراز جهانی، و تاثیر آن بر منافع ملی با هدف نفوذ منطقه ای در جهان عرب از طریق رسانه های مجازی به مفهوم برند سازی ملی پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی – توسعه ای ، از نظر ماهیت از نوع توصیفی و از نظر روش، موردی – زمینه ای ( با رویکرد آمیخته ) از منابع کتابخانه ای و میدانی می باشد. جامعه آماری شامل ۵۰نفر از خبرگان و صاحبنظران فضای سایبر وروابط بین الملل، از ایران و کشورهای عربی است پس از توزیع پرسشنامه و جمع آوری آن با استفاده از نرم افزار اسمارت پی. ال . اس نسبت به تجزیه و تحلیل آماری داده ها ی کمی اقدام شد . نتایج پژوهش، ضمن شناسائی مولفه ها و شاخص های احصاء شده هشت بعد حکمرانی ، سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی ، عقیدتی ، علم و فناوری و دفاعی امنیتی را در سه لایه زیرساختی ، اطلاعاتی و شناختی فضای مجازی استخراج و نهایتا الگوی راهبردی را با رویکرد ارتقاء برندسازی ارائه کرده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابوالفضل ولوی
دانشجوی دوره دکتری مدیریت رسانه، گروه مدیریت رسانه، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
علی اصغر محکی
عضو هیئت علمی پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
علی اکبر فرهنگی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحدعلوم وتحقیقات، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :